Spinazietaart

Spinazietaart

Supermakkelijk, erg lekker en duurt niet te lang. Een grote hit bij ons thuis!

Ja echt, supermakkelijk en zo klaar, voor een quiche dan. Je kunt de taart maken en daarna gaat hij in de oven. Je kunt dan rustig de keuken alvast opruimen, vaatwasser leeghalen, was opvouwen, met de kindjes spelen, tafel dekken of andere dingen doen. Vergeet alleen niet je kookwekker te zetten!

Je kunt eventueel van het restant leuke vormpjes maken voor op de taart, maar die duren wel heel lang voordat ze gaar zijn, terwijl de rest van de taart wel gaar is. En dat zou mogelijk de taart kunnen verpesten.

De kindjes hebben de taart wel moeten leren eten. De eerste twee keer moesten ze er niets van hebben. Gelukkig ging het de derde keer wel goed en lusten ze er nu wel pap van. Alles went, toch?

En ook ik blijf maar van de taart eten. Lekker licht zoutig, vol romig van smaak en niet eens zo ongezond. 

Je kunt eventueel de taart verrijken door eerst een uitje te fruiten en dat mee te roeren in het eimengsel. De kruiden komen uit de roomkaas, maar je kunt natuurlijk zelf verse kruiden toevoegen. 

Proef het zelf en laat een reactie achter!

Spinazietaart

Ingrediënten:

  • Kant en klaar quiche deeg
  • 1 pak spinazie à la creme in deelblokjes (vriesvak)
  • 1/3 flesje kookroom
  • handje geraspte oude kaas
  • flinke eetlepel roomkaas met kruiden
  • 3 eieren

 

Bereidingswijze:

  1. Begin ruim van de voren met het ontdooien van de spinazie. Dit voorkomt dat de taart waterig wordt. Wat ik ook vaak doe is de spinazieblokjes in een zeef doen (geen vergiet) en er dan heet water overheen laten lopen voor 10-20 seconden. Dan even zijn werk laten doen. Misschien het proces nog een keer herhalen, zodat al het water eruit gaat.
  2. Wanneer het meeste is ontdooit zet je de oven aan op 180-200 graden Celcius. Dan ga je het eimengsel maken. Doe hiervoor de eieren, roomkaas, kookroom en geraspte kaas in een mengkom en meng het goed door elkaar met een garde. 
  3. Haal het deeg uit de koelkast. Vet je quichevorm in met een beetje boter en zorg dat de taartvorm bedekt wordt met taartdeeg. 
  4. Meng de spinazie door het eimengsel, zorg dat het goed gemengd is. Doe dit in de quichevorm en zet het in het midden van de oven. Bak het geheel in zo’n 30-35 minuten gaar. De spinazie moet wat stevig zijn, maar niet hard. Je mag een lichte bruining ziet op de spinazie, maar meer niet. 
  5. Laat de taart enigszins afkoelen, alvorens je de spinazietaart serveert.
  6. Serveer met een komkommersalade of alleen de taart. Je blijft er toch wel van eten!

 

Liefs van Ivette

 

Spinazietaart

Spinazietaart

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.