spinazie salade koolhydraatarm

Spinaziesalade met zalm

Een koolhydraatarme salade voor de lunch of voor het diner. 

Sinds een tijdje let ik meer op mijn eten. Niet vanaf 1 januari, maar daarvoor al. En ik let niet op de calorieën, maar op de koolhydraten. En dat werkt. Langzaam aan gaat het gewicht omlaag. 

Van chocola geniet ik nog steeds. Ik eet nu bewuster en dat betekent dat ik geen reep chocola meer in een keer op eet. Koekjes haal ik eigenlijk niet meer in huis, alleen koekjes voor de kindjes. Snoepjes haal ik sowieso niet meer in huis. Veel te zoet allemaal. 

In mijn ontdekkingstocht naar koolhydtraatarm eten vind ik het ook leuk om zelf recepten te maken. Onderstaand recept is daar een van. Hoeveel koolhydraten er precies in zitten kan ik je niet vertellen. Maar dat het minder is dan een normaal gerecht ben ik al heel blij.

Er zitten geen tarweproducten in, of zetmeelproducten. En dat zijn eigenlijk de grote boosdoeners. Af en toe eet ik nog wel een sneetje brood, maar beduidend minder dan voorheen. En het werkt voor mij. De kilo’s vliegen er niet af, maar het gaat geleidelijk aan. gemiddeld genomen 1-2 kilo per maand verlies ik. 

spinazie salade koolhydraatarm

Lees hieronder het recept voor een heerlijke salade met spinazie en zalm!

Ingrediënten:

  • 2 volle handen spinazie
  • 1/4-1/3 deel van een pak bloemkoolrijst
  • gerookte zalm
  • handje verse peterselie
  • de helft daarvan aan verse dille
  • 1/2 pak feta gesneden in blokjes of verbrokkeld
  • 2 el roomkaas
  • klein scheutje kookroom
  • 1 el kappertjes

Bereidingswijze:

Doe de bloemkoolrijst zonder boter in een koekenpan en voeg de dille toe. Bak het lichtjes aan. Doe de spinazie in een mengschaal en doe daar de bloemkoolrijst bij. Snijd de peterselie fijn en doe het in de mengschaal. Verdeel de feta door de salade. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes en voeg het toe in de mengschaal. Snijd de kappertjes in stukjes en doe het door de salade.

Meng de roomkaas en de kookroom door elkaar, zodat het een sausje wordt voor over de salade. Meng het door elkaar en je kunt het serveren. Voeg eventueel nog een beetje peper en wat zout toe.

Liefs van Ivette

spinazie salade koolhydraatarm

spinazie salade koolhydraatarm

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.