Spannend hoor, zo’n lang bericht

Onze Elsha is al weer bijna 8 maanden oud. Wat gaat de tijd toch hard. En wat kan het leven soms toch snel gaan.
We hebben namelijk groot nieuws, Elsha wordt grote zus! Wij zijn uitgerekend op 30 augustus. Dan is Elsha 1 jaar en twee maanden oud.

 
Vandaag ben ik 12+5 weken zwanger. De eerste vraag die ik natuurlijk hoor: ‘Is dat niet erg snel?’ Ja het is erg snel. Wij waren niet eens 100% bezig voor een tweede. Wij zouden het wel fijn vinden als ze niet al te lang na elkaar komen. Ik wil graag weer studeren voor een vak, en kraamzorg is een goede optie. Echter, dit vak houdt in dat je flexibele oppas moet hebben en een goede achterban. Wij brengen het liefst onze kinderen onder bij familie, maar dat zal niet altijd lukken in dit vak. Zij zullen dan bij vreemden ondergebracht worden. Wij willen dit pas doen als zij in een bepaalde vorm kunnen aangeven dat zij iets niet willen en thuis kunnen aangeven dat er iets gebeurd is wat niet juist/prettig etc. is. Het lijkt mij een bijzonder beroep en ik ben hier pas achter gekomen tijdens de kraamweek van Elsha. Wij hadden een schat van een mens. Hopen dat zij ons weer mag begeleiden.
 
Elsha heeft natuurlijk nog geen besef. Daar is ze nog te jong voor. We zien wel hoe het gaat. Go with the flow (of your child) is een beetje ons motto. Luister naar je kind. Ze geven een heleboel aan, dat is het mooie van de ingebakken natuur. Eten wanneer zij honger hebben en niet wanneer het moet. Zo beleven wij onze opvoeding. Natuurlijk zijn er verschillende manieren van opvoeden en voor elke vorm is iets te zeggen. Wij vinden dat dit het beste bij ons en onze kind(eren) past. 
 
Hoe kwamen we erachter?
Op 16 december had ik ongesteld moeten worden. Ik voelde nog niet zo veel. Mijn borsten waren na de bevalling sowieso al meer gevoelig voor de menstruatie zich aandiende. Mijn cyclus is niet heel regelmatig nog, De korste cyclus was 22 dagen en de eerste volledige cyclus na de bevalling was 28 dagen. Op 16 december zou dag 26 vallen, of eigenlijk een nieuwe cyclus. 
 
Hoe voel ik me nu?
Het gaat langzaamaan de goede kant op. Veel komt er weer terug van de eerste zwangerschap, zoals vaak een vieze smaak in mijn mond. Veel bloedingen, door maar het geringste druk, daar beneden, pukkels en vooral erg moe. Grappig is dat ik nu eerder al niet meer kan ploffen met gaan zitten. Dat voel ik echt in mijn buik. Mijn buik groeit al een beetje en ik denk dat ik niet zo lang kan wachten met positiebroeken dragen, zoals bij de zwangerschap van Elsha. Ik ben vooral benieuwd hoe deze zwangerschap zich ontwikkeld en of de bevalling net zo zwaar zal worden. Hierover later natuurlijk meer.
 
Hoe hebben we het onze familie en vrienden verteld?
Aan de familie van mijn moeder hebben we het snel moeten vertellen. Met kerst waren zijn we altijd bij mijn moeder, mijn oom of oma. Dit jaar was mijn oom aan de beurt. Hij had, samen met zijn man, een thuiskok en serveerster ingehuurd. ‘Normaliter’ gaan we ergens heen, een voorstelling of uiteten, maar met een kleine baby is dat wat lastiger. Dus deze manier. Erg interessant! Totdat we het voorgerecht zagen, tartaar van rood vlees… Je raadt het al, aangezien ik gek ben op rood vlees en het weigeren ervan al genoeg zou zeggen hebben we het verteld voordat het diner begon. Iedereen reageerde positief geschokt. Inmiddels zijn wij er op dat moment ook aangewend en begrijpen de reactie van iedereen.
 
Mijn schoonouders hebben we het tussen kerst en de jaarwisseling verteld. Ze waren erg verrast en erg blij! Mijn schoonzus en zwager hebben we het op nieuwjaarsdag verteld. Ook zij reageerde erg positief,
 

Op dit moment is een van mijn vriendinnen zwanger. Zij is op dit moment al 20+ weken zwanger en begin juli uitgerekend. Er zit een kleine twee maanden tussen. Ik had even zitten terugrekenen over de bevruchtingsdatum. Wij hebben de liefde bedreven op 4 december (ervoor zat een week en erna zat een week, tjah met jong kind gebeurt het iets minder vaak dan ervoor). Op 6 december kregen we te horen dat het vriendinnetje zwanger was. Zij was toen 10 weken. Twee weken later wisten wij het ook van onszelf. Hoe grappig is dat? Ik was wel benieuwd naar hoe zij gaat reageren. We zijn dan natuurlijk tegelijk zwanger. Die week erna ben ik nog bij haar op visite geweest, even een cadeautje brengen. Toen was ik natuurlijk al zwanger. Alleen nog geen idee… Onlangs hadden we met z’n vieren een high tea gemaakt. Iedereen maakte wat hapjes. Daar heb ik het verteld! De meiden vonden het erg snel en ook erg leuk!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.