recept ivette's life snoepjestaart

Snoepjestaart

Zo simpel en makkelijk, maar je moet er maar op komen. De ultieme verjaardagstaart voor kinderen. Een supertraktatie op kinderfeestjes. De snoepjestaart!

Deze taart is superleuk om te versieren met je kinderen erbij. Zo kunnen zij ook helpen en ben jij niet de hele tijd afwezig met het maken van de taarten voor een verjaardag. Daarnaast kun je dit als traktatie doen op een kinderfeestje. Denk dan aan het zelf versieren van cupcakes. Kind kan de was doen!

Dit recept is meer een how to. Ik gebruik in dit recept biscuitmix en botercrèmemix. Dat is een stuk makkelijker te maken, dan dat je zelf aan de slag moet met maizena, en andere dingen. Een zo’n mix van biscuittaart is een stuk handiger. Je koopt het vaak in een grotere verpakking dan je nodig hebt. Dat is wel erg fijn. Zo heb je meestal wel biscuitmix in huis. En de taart is zo gemaakt. In zo’n 35 minuten is de taart gebakken.

Om de bakvorm in te vetten gebruik ik vloeibare boter die je in zo’n flesje in de winkel koopt. Let wel op dat je de ongekruide variant gebruikt, speciaal voor taartenbakken. In de vleesvarianten zit meestal wat kruiden voor extra smaak. Ik gebruik een hoge bakvorm, omdat de taart bij 20cm doorsnee wel hoog wordt. Hij rijst soms zelfs de bakvorm uit.

Botercrème kun je heel goed zelf maken. Wel vind ik de poedersuiker in Nederland te grof van korrel. Wat? Te grof? Het is al zo fijn. Ja, dat is zo, maar in botercrème blijf je de structuur proeven en dat vind ik minder lekker. Een botercrème moet echt boterzacht zijn. Met zo’n mix lukt dat wel.

Ik kies ervoor mijn botercrème te mixen met een mixer. Dit kost minder tijd, maar zorgt wel voor bubbels in je botercrème. Wil je dit niet, gebruik dan de bisschop voor het maken van de crème. Ik vind de bubbels juist leuk, dat geeft een ruige structuur.

De taart bewaren kun je zonder snoepjes prima doen. Je kunt de taart zo een dag of zelfs 2 dagen van de voren al klaar zetten. De botercrème is als een conserveringslaag over de taart heen. Je kunt het eventueel onder een stolp doen, maar gebruik geen plastic, dan beschadigt de mooie botercrème laag. De snoepjes kun je het beste op de dag van serveren erop doen. Verschillende snoepjes gaan verkleuren of geven hun kleur aan de botercrème. Andere snoepjes worden zacht in de koelkast of juist heel hard.

recept ivette's life snoepjestaart

recept ivette's life snoepjestaart

Wat heb je nodig:

 • Biscuitmix, ca. 250 gram voor een bakvorm van 20 cm in doorsnede
 • eieren volgens recept van biscuitmix
 • beetje water volgens recept van biscuitmix
 • botercrème mix voor 300 gram boter
 • water voor de botercrème mix
 • ongezouten boter voor de botercrème mi, 300 gram
 • 3 flinke eetlepels aardbeienjam
 • verschillende snoepjes die je lekker vindt.
  • m&m’s
  • tumtum’s
  • snoepmix
 • boter voor invetten bakvorm

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de over voor op ca. 175 graden celcius. Vet je bakvorm in met boter en leg op de bodem een stuk bakpapier die alleen de bodem bedekt.
 2. Begin met de botercrème mix. Dit moet vaak staan, voordat je de boter kunt toevoegen. Volg het recept van het pakje. Dit is vaak de mix met het water mengen.
 3. Doe in een kom de biscuitmix, de eieren en het water en mix dit voor ca. 7-10 minuten op hoge snelheid. Hierdoor wordt je taart goed luchtig. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de taart. Meer dan 10 minuten is echter niet nodig. Ik merk dan geen verschil meer. Doe de biscuitdeeg in de vorm en bak het tot een satéprikker er droog uit komt.
 4. Laat je taart even afkoelen in de bakvorm en haal hem er dan uit. Zet de taart het liefst op een taartrooster. Deze is fijn van structuur en krijg je minder deuken in je taart, dan wanneer de structuur grof is. Als de taart afgekoeld is, kun je verder.
 5. Maak de botercrème af door eerst de boter zalvig de mengen of mixen. Daarna pas de mix toevoegen. Hierdoor krijg je geen klontjes boter in de crème.
 6. Snijd de taart door midden. Dit doe je door eerst een verticaal sneetje te maken. Zo weet je na het smeren weer hoe de bovenkant op de taart lag. Snijd je scheef, dan maakt het hierdoor geen verschil in het eindresultaat.
 7. Maak een dammetje met de botercreme. Dit doe je door een beetje botercreme in een spuitzak met rond spuitmondje te doen. Zo kun je de buitenkant voorzien van wat botercrème en loopt de jam straks niet de taart uit. Die mag je er dan ook opsmeren, wanneer je klaar bent met het dammetje. Meng de jam wel eerst even door, zodat het wat soepeler uit te smeren is.recept ivette's life snoepjestaart
 8. Zet de bovenste taartlaag er weer op. Doe wat botercrème on een apart schaaltje, begin met weinig, je kunt altijd nog bijvoegen. Dit is je crumbcoat. Je wilt aan de buitenkant geen kruimels zien. Dat staat slordig en niet echt aantrekkelijk. Dus eerst ga je alle kruimels vangen in zo’n laag. Dit is een heel dunne laag botercrème over de gehele taart. Ik gebruik hiervoor een lange spatel, maar er zijn natuurlijk meerdere manieren. Daarna zet je de taart in de koelkast, voor ongeveer een half uur.recept ivette's life snoepjestaart
 9. Nu ga je de rest van de botercrème gebruiken om de taart te voorzien van een goede laag botercrème. Dit vergt enige oefening, maar het komt vanzelf goed. Na het smeren zet je de taart weer een half uur in de koelkast.
 10. Nu kun je de taart gaan versieren. Be creative, je kunt het!

 

recept ivette's life snoepjestaart

recept ivette's life snoepjestaart

 

Ik heb veel plezier gehad in het maken van de taart. En hij is nog eens lekker ook. Maar schaam je niet als je een stuk niet op kunt. De taart is best machtig.

Wat vind je van de taart? Heb je nog vragen? Laat gerust een berichtje hieronder achter!

Liefs van Ivette
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.