Ivette's life slaaptrucjes baby 6 maanden

Slaaptrucjes – 6 maanden oud

Ivette's life slaaptrucjes baby 6 maandenSsst-geluid werkt niet meer, inbakeren gaat ook niet meer, tijd voor een nieuwe doos voor trucjes. Vandaag een lijstje met onze slaaptrucjes nu Fynn al een half jaar oud is.

Door de maanden heen is Fynn natuurlijk wijzer geworden. Zijn slaappatroon is gewijzigd, hij heeft nieuwe dingen geleerd, en een aantal sprongetjes gehad. Dat betekent dat we andere trucjes moeten toepassen om ons mannetje in slaap te krijgen.

Dit klink allemaal erg lastig, maar zie het meer als de gebruiksaanwijzing van ieder kind. Negatief is het niet. We moeten alleen bij Fynn duidelijker zijn met het naar bed brengen, een iets strakker schema aanhouden dan bij Elsha. Hij heeft dat nodig.

1 Het eerste trucje is eentje die wel blijft. De app ‘Baby sleep instant’. In het vorige artikel over slaaptrucjes (lees hier), kon je lezen dat deze app een geweldige ondersteuning is. Dit is dan ook het enige trucje wat op de lijst blijft staan.

2 Even laten huilen is echt niet erg. Iedereen heeft daar natuurlijk zijn mening over. Maar wij hebben gemerkt dat als we Fynn iedere zoveel minuten gaan troosten, niet uit zijn bedje halen, maar wel laten weten dat we er zijn, we wel een uur bezig zijn. Dat betekent ook dat Fynn een uur ligt te huilen en dan nog niet slaapt. Nee, dan liever 20 minuten huilen en vanzelf in slaap vallen.

3 Voor we de nacht in gaan nemen we Fynn apart boven. Meestal ga ik met Fynn dan op ons bed liggen, zodat hij rustig kan worden tijdens het drinken. Soms valt hij dan al in slaap. Zodra de fles op is, en een boertje gelaten, liggen we heerlijk nog even samen in bed. Even 1 op 1 tijd. Niels let dan op Elsha. En dan leg ik hem in bed. De ene keer valt hij zonder huilen in slaap, de andere keer is het huilen maximaal 5 minuten. Overdag is dit wat lastiger, want ik kan Elsha moeilijk een half uur alleen beneden laten.

4 Overdag pakken we dat dus anders aan. We hebben inmiddels ook door dat Fynn een energieboog heeft van maximaal 3 uur. Na 2 uur wordt hij vaak al jengelig en zeurderig. We hebben dan ook besloten dat hij in zijn eerste wakkere periode op een dag best 2 flessen mag. Meneer is een flinke jongen en flinke jongens en ook flink voedsel nodig. Ook het consultatiebureau is van mening dat Fynn lekker 5 flessen mag drinken. Dat is beter voor hem. En dan bij fles 2 valt hij vaak op de bank in mijn armen in slaap. Hij wordt wel wakker als ik hem naar boven breng, maar dat huiltje is maar een paar minuten. De truc hier is dat je de schema’s als richtlijn moet zien en vooral naar de behoefte van je kindje moet luisteren. Van al die schema’s kun je jezelf onnodige druk opleggen.

Zaterdag verschijnt er een artikel over zijn dagschema, waarin ik deze 5 flessen ook beschrijf. Om te laten zien dat het echt niet erg is om af te wijken van het gangbare.

Heb je nog vragen, stel ze! Heb je opmerkingen of tips, deel ze!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.