Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg

Sinterklaas vlinders

Wil je eens wat anders met Sinterklaas? Maak dan deze Sinterklaas vlinders.Zo simpel en eigenlijk ook heel snel klaar. Je kunt ze samen met de kinderen maken, of puur voor je zelf. Het maakt allemaal niet uit. Eet ze lekker op! Vandaag dus geen lang recept met 10 lastige stappen of meer. Nee, we zijn zo klaar.

Houd het bladerdeeg zo koel mogelijk. Dat snijdt het makkelijkst.

Ik gebruik een kant en klare rol bladerdeeg. Wel zo makkelijk, je hoeft niet met een deegroller in de weer. Maar het is zeker de mogelijkheid. In de beschrijving staat hoe je dat dan ook moet doen.

Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg

Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg

Wat heb je nodig:

 • een rol bladerdeeg, kant en klaar
 • ca 150 gram lichtbruine basterdsuiker
 • ca. 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
 • beetje gesmolten boter
 • een ei, geklutst

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op zo’n 190-200 graden Celcius.
 2. Als je een pakje bladerdeeg koopt dat bestaat uit 10 velletjes, leg ze dan met een dun laagje boter op elkaar. Rol de bladerdeegvelletjes uit tot een vierkant/rechthoek. Koop je een kant en klare rol, dan hoef je niet met een deegroller aan de slag.
 3. Smeer wat gesmolten boter over de plak bladerdeeg. Dat zorgt ervoor dat het suiker en de kruiden beter blijven plakken. Strooi dan de suiker over het bladerdeeg. Houd aan de zijkant een randje vrij voor het plakken van het bladerdeeg. Als dit goed is verdeeld, strooi je de koek- en speculaaskruiden over de suiker.
 4. Rol dan een kant op naar het midden, tot de helft. Doe dit ook met de andere kant van het bladerdeeg. Dat ziet er dan als de onderstaande foto’s uit.
  Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg
 5. Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg
 6. Bedek de rol dan weer en leg hem zo’n 10 minuten tot kwartier in de vriezer. Zo wordt de rol wat stijver en is het makkelijker te snijden in plakjes. Je kunt het laten liggen tot ongeveer een half uur. Daarna wordt het al gauw te hard en als je het niet goed het verpakt, gaat het uitdrogen.
 7. Snijd plakjes van de rol, van zo’n 1 cm dikte. Deze leg je dan plat op de bakplaat met genoeg ruimte om uit te lopen. Dit gebeurt meestal niet, maar er zal net suiker uitlopen, dat aan de volgende plakt. Smeer wat geklopt ei over de plakjes, voor een mooie gouden kleur.
  Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg
  Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg
 8. Bank ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot handwarmte. Gesmolten suiker is heet!

Je huis ruikt overheerlijk, iedereen komt al snel naar beneden om op te eten wat mama zojuist gebakken heeft. Misschien staan ze de vliinders al uit de oven te kijken. Pas maar op, want op is op.

Ivette's life recept sinterklaas vlinders bladerdeeg

Zo makkelijk om te maken en iedereen hapt ervan mee. Heb jij nog andere lekkere ideeën voor de vulling? Laat ze hieronder of op social media achter!

Liefs van Ivette

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.