Salade met geroosterde sesam

Salade met geroosterde sesam

Gek ben ik op salades. Ook in de winter. Dus hier een nieuwe salade!

Laatst maakte ik deze salade als side dish bij tandoori chicken. Het recept volgt later deze week op de website. Heerlijk fris en licht zoetig van smaak. Maar ook gezond en verschillende soorten groenten zijn erin verwerkt.

Serveer het bij een warm vlees of op een verjaardag. Zet het ‘s avonds neer als salsa met wat nacho’s. Of geniet er lekker van tijdens de lunch, eventueel aangevuld met een gekookt eitje of wat gerookte zalm. 

Veel tekst ga ik hier niet over schrijven, het is geen hocus pocus. Het kost weinig tijd en je kunt binnen 5 minuten al genieten van de salade!

Salade met geroosterde sesam

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • halve rode ui (of hele als je dat lekker vindt)
  • 1 groene paprika
  • 1/3 komkommer
  • 5-6 cherry tomaatjes
  • 50 ml olijfolie, extra virgine
  • 1 thl erythritol/honing
  • snufje komijn
  • gemalen peper en een snufje zout
  • 1-2 el sesamzaad

Bereiding:

Doe de sesamzaadjes in een droge koekenpan en rooster de zaadjes enkele minuten, totdat de eerste zaadjes lichtjes beginnen te kleuren. Ze zijn nu licht krokant. Doe je het langer, dan verbrand je ze ineens heel snel. 

Snijd de groenten in stukjes en doe alles in een (leuke) schaal. 

Maak de dressing door de olie, kruiden, peper en zout, en honing of erythritol in een schaaltje en meng het goed door elkaar. Voeg dan de sesamzaadjes toe en meng het geheel nog eens goed door elkaar. Dresseer het dan over de salade en meng het goed met elkaar.

Klaar.

Liefs van Ivette

 

Salade met geroosterde sesam

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.