De rot klusjes van het ouderschap – tag

Ieder lust heeft ook een last. Zo ook het ouderschap. Laat ik die vieze luiers aan Niels over of niet? Nagels knippen, groeien die dan? Je leest in deze tag hoe ik (lees: Niels en ik) hiermee omgaan.

De lasten van het ouderschap. Tjah, zijn het wel lasten? Ik denk het wel, je bent toch liever aan het spelen, dan dat je je moet bezig houden met onderstaande onderwerpen. Uiteindelijk doe je het allemaal met liefde, want het zijn je kinderen. Daar doe je zowat alles voor. Dus laten we maar snel beginnen met deze tag.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Die nagels zijn zo zacht nog van kinderen… En die vingers ook. Ik knip ze pas, wanneer ik ze voel als ze me kietelen, vastpakken en een nagel schuurt over mijn huid. Het is een klusje die ik liever uitstel. Niels begint er al niet aan, haha. Maar het is me een keer gelukt in Elsha haar vingertje te knippen. Zo’n loedermoeder voel je je dan. Maar die nagels knippen, dat vinden de kinderen niet het ergste. De nagelriemen terugduwen, dat is voor hun echt geen pretje. Maar ook dat moet gebeuren. En hoe langer je dat uitstelt, hoe pijnlijker het is.

En de teennagels?

Die teennagels doe ik nog minder. Pas als ze enige beschadigingen vertonen van de schoenen, dan is het wel echt tijd. Ze zijn dan gelukkig niet heksachtig lang, maar toch.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Een keer in de 2 weken, meestal. Soms gaan er 3 weken overheen, maar dan alleen als ik het heel druk heb met werken en andere afspraken. Soms gebeurt het wel 2x per week, iets met een doorgelekte luier of als ze heel verkouden zijn of de griep hebben.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Dat vind ik dan weer minder erg. Dat doe ik zo’n 2-3 keer per week. Anders zit het allemaal zo vast. En een oor zie je in mijn optiek toch sneller dan een gemiddeld genoten iets langere teennagel. Het gezicht moet wel schoon zijn.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat wisselt hier. De ene keer mag is dat feestje af, de andere keer Niels. Wij doen eigenlijk wie hem het eerst ruikt. Een voordeel voor mij. Fynn is een vroege vogel, zowel met wakker worden als een feestluier produceren. En Niels is ook een vroege vogel. 1+1=2. Fynn zijn feestluiers verschoon ik minder vaak dan die van Elsha.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Niels, absoluut. Niet altijd hoor, maar meestal wel. Omdat hij bij het eerste huiltje al naast zijn bed staat en ik nog steeds knocked-out lig. Bij mij zijn dat 10 harde huilen, voordat ik echt wakker ben en realiseer dan een van de twee het niet naar zijn zin heeft.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Dat doe ik altijid. Als Niels thuis is en gaat hij wel mee, maar ik wil er eigenlijk altijd bij zijn.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Voornamelijk ik, maar af en toe laat ik het ook aan hem over. Als hij wat wil, dan moet hij dat regelen, toch?

Leuke, soms confronterende vragenlijst om in te vullen. Hoe is dat bij jullie geregeld, al deze lasten van het ouderschap? Laat een reactie achter!

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.