Review: Tommee Tippee

DSC_0005Een tijd geleden heb ik geschreven over de Tommee Tippee. Hierover zou ik een review plaatsen. Bij deze! Deze luieremmer heb ik aangeschaft op de Negenmaandenbeurs. en sindsdien hebben wij de Tommee Tippee in gebruik.

Het apparaat maakt gebruikt van plastic en een systeem, waarin je elke luier apart kunt verpakken. Zo blijft de stank en verschillende bacteriën gesloten zitten. Er zijn twee verschillende systemen. Ook is de emmer in meerdere kleuren te verkrijgen. Op de Negenmaandenbeurs hebben wij een mooie korting gekregen. Meer informatie over Tommee Tippee vind je hier.

Kosten?
Eenmaal aangeschaft op de beurs, samen met 6 houders, hebben wij er voorlopig geen kosten aan. Wij hebben nu in 5 maanden tijd 3 rollen verbruikt en de 4e rol zit nu in het apparaat. Hoe ouder een kind hoe minder luiers hij/zij natuurlijk gebruikt. Daarnaast hebben wij de emmer alleen op de slaapkamer staan. Beneden gooien we de luiers in de vuilnisbak. Eens in de zoveel tijd zullen de rollen vast in de aanbieding zijn. Dan kun je weer een zooitje inslaan. De eerste aanschaf is vaak ook in een mooie aanbieding te vinden op een andere site, bijvoorbeeld met 6 cassettes erbij.

DSC_0099Gebruiksvriendelijkheid
Het apparaat is gebruiksvriendelijk. Hij werkt prima. Om te starten zit de eerste cassette er vaak al in. Is dit niet het geval, kun je de navulling er makkelijk in doen. Je haalt een stukje plastic los en maakt hier een knoopje in. Dit knoopje doe je vast in een van de hengsels aan de binnenkant van de deksel. Het andere hengsel bevat een mesje, DSC_0101waarmee je het plastic kunt doorsnijden. Dit heb je nodig als de emmer al vol is en het plastic nog niet op. Dit gebeurt regelmatig, en zo leeg je dus de emmer. Door deze manier hoef je de luiers niet meer aan te raken en kun je het zo in de grijze bak doen, zonder vieze handen te krijgen.
Een luier erin doen is heel makkelijk. DSC_0007Je doet de klep zo open, legt de luier erin, doet de klep naar beneden en weer omhoog. Je draait een rondje aan het uitsteekseltje, en weg is de luier. Ze leggen bij het apparaat uit alsof je de luier erin kan laten vallen en dan gelijk kunt draaien om de luier te verpakken. Dit is echter niet mijn ervaring. Ik moet de deksel eerst een stuk naar beneden doen, zodat de luier goed DSC_0008laag zit. Dan kan ik het plastic goed over de luier heen te draaien, eerder niet en kan ik blijven draaien, maar het plastic gaat er niet overheen.
Er is een punt wat ze mogen verbeteren. De deksel komt vrij snel los van de onderkant. Als ze dit sluitinkje wat verbeteren, zodat het niet snel losklikt zijn wij (manlief en ik) helemaal tevreden. Het DSC_0009zwaartepunt ligt vrij hoog in deze emmer. Ze zouden een zwaartepunt onderin de emmer kunnen maken. Ik denk dat het dan ook al scheelt.

Milieubewust
Heel milieu bewust is het niet. Het is plastic wat in de grijze bak belandt. Dit plastic wordt niet gerecycled, maar bij het restafval gedaan. Je kunt het natuurlijk recyclen, maar het plastic krijg je niet zo gemakkelijk terug in de houder. Eventueel kun je de luiers in de grijze bak doen, los van het plastic.

Stankoverlast
Als je zorgt dat je het plastic goed doordraait, zodat alle luiers afgesloten zitten, ruik je inderdaad niets. Wel hebben we gemerkt dat als je de luiers er te lang in laat zitten, je het evengoed gaat ruiken. Elsha is inmiddels een jaar en er gaan steeds minder luiers in het apparaat. Hierdoor maak je niet elke paar dagen de emmer leeg. Dit is wel aan te raden. Na een week (lekker uitgeprobeerd, hè) gaat het toch echt ruiken.
Het scheelt wel dat in het plastic een antibacteriële laag zit, waardoor het goed hygiënisch blijft.

Kindvriendelijk
De emmer is goed afsluitbaar en niet zo makkelijk te openen door kindjes. De aandacht wordt ook niet naar het apparaat toegetrokken, doordat het bijvoorbeeld een felle kleur heeft. Mocht een kindje het toch open krijgen, zitten er geen luiers voor de pak. Zo blijft het hygiënisch.

Al met al zijn wij erg blij met deze luieremmer. Hij functioneert naar behoren en qua kosten vinden wij het ook erg meevallen.

Liefs,
Ivette

Deze review is van persoonlijke aard en niet gesponsord door een bedrijf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.