Hoeveel bomen?

Review: Hoeveel bomen + Winactie

Er is een nieuw boekje uit, en ik mocht hem samen met Elsha reviewen! Hier lees je wat wij van dit boekje vinden! En natuurlijk niet te vergeten, ik mag een exemplaar weggeven!

Enkele weken geleden ontving ik een persbericht met daarin de aankondiging van een nieuw kinderboek. Het is een prentenboek van de Franse illustrator Barroux. Die ken ik nog niet, maar ik was zeker wel geïnteresseerd door het persbericht, welke je overigens hieronder leest. Alleen al de kaft sprak me aan, maar toen er ook een concept voorbij kwam van wat maakt een aantal bomen tot een bos, werd ik nog enthousiaster.

Misschien klinkt dat je wel raar in de oren. Kan ik me voorstellen. Mijn tegenargument is dan dat je met zo’n vraagstuk kinderen leert nadenken over wat ze zeggen, wat ze horen. Je leert ze bewustwording van termen. Zo kun je ze kennis en begrip leren. Je kunt ze leren vragen stellen en niet gelijk alles voor waar aannemen. Erg diepgaand, hè?! Maar ik vind het heel belangrijk dat mijn kinderen stilstaan bij dat soort dingen.

 

Hoeveel bomen? review

 

 

Persbericht – Na de succesvolle uitgaven van Waar is de olifant? en Waar is de zeester? brengt de Franse illustrator Barroux opnieuw een prentenboek uit dat kinderen spelenderwijs kennis laat maken met een belangrijk maatschappelijk thema.

In Hoeveel bomen? komen de dieren er maar niet uit hoeveel bomen er nodig zijn om een bos te maken. Alle dieren denken dat ze het antwoord weten, maar ze worden het maar niet met elkaar eens. Dan klinkt er een stemmetje vanuit de struiken. Kan het kleine, verlegen stemmetje misschien het juiste antwoord hebben?

Wat is dit een geweldig mooi boek! – Ineke van Nispen (Boekhandel van Kemenade & Hollaers) over Waar is de Zeester?

Dit charmante verhaal wordt verteld in de onnavolgbare stijl van Barroux en beschikt over een groot aantal dieren waar kinderen dol op zullen zijn. Het verhaal, ondersteund door prachtige illustraties, daagt kinderen uit na te denken over de kracht van kleine stemmen en het verschil tussen gelijk hebben en je gelijk behalen.

 

En wat vind ik uiteindelijk van het boekje? Ik vind het een mooi boekje waar je niet te lang mee bezig bent, zodat kinderen afhaken. Je kunt de kindjes het verhaaltje voorlezen. Het boekje is vanaf 2 jaar, maar zelfs mijn jongste vind het boekje leuk. Je kunt namelijk makkelijk door de plaatjes heen gaan en benoemen wat je zien, vragen waar wat staat en nieuwe woorden leren aan je dreumes.

Terug naar de peuter. Elsha wordt in juni 3, de duidelijke doelgroep voor dit boekje. Zij vond het boekje erg leuk om te lezen. Alle dieren kwamen voorbij, en de bomen. Maar ook tellen is erg interessant. Elsha kan aardig tot 20 tellen, maar wanneer er over 85 bomen wordt geschreven zijn het wel heel veel bomen. En dat is nou een bos, toch? Dat concept, ze gaat er al echt over nadenken. Bos en bomen, bomen en bos. Bijzonder! Ik vind het boekje echt een aanrader.

Het boekje eindigt met een grapje die eigenlijk alleen de grotere kinderen en volwassenen begrijpen. Erg leuk gedaan! Welk grapje dat is, ga ik natuurlijk niet vertellen. Dat kun je zelf lezen in het boekje.

 

Hoeveel bomen? review

 

Boek bestellen?

Wil je het boek zelf kopen, dan kun je dat onder andere via onderstaande link doen. Druk op de knop en je komt op de website van AKO uit. En voor 22:45 uur besteld, is morgen in huis.

14.000 kinderboeken!

 

Winactie

Ik mag van dit leuke boekje ook een exemplaar weggeven! Hoe leuk is dat?! Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen.

  1. Volg Ivette’s life op facebook
  2. Like het originele bericht op facebook
  3. Voor extra winkans, tag iemand in een reactie die het boekje ook zou willen winnen.

De winactie sluit op zaterdagavond om 23:59 uur. Op zondag wordt de winnaar bekend gemaakt op facebook. Je kunt alleen het boekje laten versturen naar een Nederlands adres.

 

Hoeveel bomen? review

 

Liefs van Ivette

Dit artikel bevat een affiliate link.

 

1 thought on “Review: Hoeveel bomen + Winactie

  1. Wat een leuk en verrassend boek lijkt me dit. Zou het graag samen met mijn zoontje lezen, ben erg nieuwsgierig naar het grapje 😉 Helaas niet actief op FB, maar volg je wel op Bloglovin (loved/saved) en G+ (ook gedeeld), hopelijk mag ik zo toch een kansje maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.