regenboog kwarktaart

Regenboog kwarktaart, de makkelijke weg

Misschien krijg je visite met Pasen, misschien wil je lekker met je gezin een taartje maken, of heb je een andere reden. Er is altijd een reden te vinden voor taart. Vandaag dan ook de makkelijke regenboog kwarktaart. Eh ja… met een pakje.

Jup, vandaag een kwarktaart met een pakje. Nee, geen sponsoring, maar wel een makkelijke versie die je met jouw kinderen kunt maken en er ook nog leuk uit ziet. Er is niets mis met een pakje!

Nee, het is niet een volledige regenboog, maar je kunt dat er wel mee maken. Ik laat je simpelweg de manier zien hoe. Het is absoluut niet mogelijk, het geeft alleen wat extra vaat voor de vaatwasser. En kinderen vinden het geweldig om te helpen! Ze mogen grote mensen werk doen.

Deze kleurencombinatie, groen, geel en perzik, zijn passende kleuren voor Pasen, vind ik. Een beetje pastel, maar wel aanwezig. Je kunt er voor versiering nog wat paaseitjes op doen. Dat maakt het thema helemaal af.

regenboog kwarktaart

 

regenboog kwarktaartWat heb je nodig:

 • 1 pak kwarktaart naturel
 • ca 60 gram boter
 • 400 ml water
 • 500 g magere kwark
 • 250 ml slagroom
 • 3 kleuren kleurstof in pastavorm

Hoe maak je het:

 1. Begin met de taart maken, zoals het op de verpakking staat. Eerst de bodem en die in de koelkast zetten. Vervolgens de taartvulling maken. Wanneer je daarmee klaar bent, verdeel je de witte vulling over 4 schalen, waar je in kunt mixen met een mixer, dat is het makkelijkst.
 2. Vervolgens voeg je een heel klein beetje kleur toe aan de schalen, iedere schaal een andere kleur. Mix dit even door elkaar. Je kunt altijd meer kleur toevoegen, maar er niet meer uithalen. Wanneer je tevreden bent over de kleuren, ga je het in de taartvorm doen.
  regenboog kwarktaart
  regenboog kwarktaart
 3. Haal de taartvorm uit de koelkast. Begin met een kleur, ik begin met wit. En doe dit in de vorm. Je hoeft het niet helemaal over de bodem te verspreiden. Dat gebeurt vanzelf. Doe dan met een soeplepel de volgende kleur in het midden van het wit. Schud een beetje en voorzichtig, zodat het levelt. De tweede kleur moet niet meer boven het witte uitkomen. Dan kun je door naar de derde kleur. Weer even horizontaal schudden. Dan kun je door naar de laatste kleur. Wanneer je deze heb toegevoegd, level het dan weer even.
  regenboog kwarktaart
 4. Zet de taart voor minimaal 2,5 uur in de koelkast en dan issie klaar! Ga met een aardappelmesje voorzichtig langs de zijkant van de taart, om hem los te maken van de bakvorm.

regenboog kwarktaart

regenboog kwarktaart

regenboog kwarktaart

regenboog kwarktaart

Je kunt natuurlijk de hele regenboog maken, door alle kleuren te gebruiken die in de regenboog zitten. Maar pas op met het veel toevoegen van kleuren. Hoe meer je toevoegt, hoe langer het duurt dat een taart stijf is. Klop dan even wat langer de mix door, voordat je gaat kleuren. Dan is het geheel iets stijver bij de start. Dat helpt wel.

Veel plezier met je taart!

Liefs van Ivette

 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.