radiant christmas

Radiant Christmas Trees

In de serie kerstkaarten dit jaar zijn we alweer bij nummer 3. Dit idee had ik al een tijd in mijn hoofd en heb er gelijk 4 gemaakt, 2 varianten. Hier lees en zie je hoe ik het gemaakt heb.

Deze ‘less-is-more’ kaartjes zijn erg mooi geworden, al zeg ik het zelf. Niet te veel poespas, en duidelijk waar het om gaat. Het kraftpapier is gerecycled papier en daardoor goed voor het milieu!

dsc_0068Ik ben gek op deze kerstprintjes, howel ze niet allemaal met kerst te maken hebben. Zeker leuk is ook dat sommige printjes (uit 1 blok) al een reliëfje hebben. Het geeft het geheel een glimmertje mee.

Als sneeuw en/of kerstballen heb ik Radiant Neon Amplify! wit gebruikt. Het geeft een sneeuw effect. De balletjes moet je verhitten, zodat je groter worden. Dit gaat onevenredig, een beetje als popcorn. Het is eerlijk gezegd een beetje verslavend. Dit spul is in meerdere kleurtjes verkrijgbaar. Zo kun je er ook groene bomen van papier mee versieren en heb je echte kerstballen en een slinger.

dsc_0070Wat heb je nodig:
– Radiant Neon Amplify! White
– kraftpapier
– Versafine onyx black
– liniaal
– potlood
– papier met kerstprintje
– tekst stempel
– heattool
– foam tape/blokjes
– schaar

Hoe maak je het:
1 Het kraftpapier heb ik op maat gesneden, vanuit een A4. Een keer over de korte zijde en daarna dubbel gevouwen. Je kunt hiervoor eventueel een scorboard gebruiken. Er zijn meerdere kleuren op de markt, kijk welke jij het mooist vindt.

dsc_00692 Daarna heb ik uit verschillende kerstpapiertjes kerstbomen geknipt. Voor de maten heb ik gebruik gemaakt van het werkblad. Hier staan hokjes van 1 cm2 op. Deze kun je als grove liniaal gebruiken. De stam van de boom is een zo’n hokje. De onderkant is dan 3 cm lang. De lengte van de bomen is 3, 4 of 5 cm. De afwisseling geeft het een leuk effect. Voor deze kaarten heb ik 5 boompjes nodig.

dsc_00723 Om af te wisselen plak ik op 2 boompjes op de achterkant 2 foamblokjes op elkaar als extra verhoging. De overige 3 krijgen 1 blokje voor de hoogte. De stammen van de boompjes krijgen ook een foamblokje (of 2). Vervolgens plak ik ze vast (kind kan de was doen).

dsc_00754 Daarna heb ik de stempel gezet met Versafine onyx black. Deze inkt is in 5 seconde droog. Op kraft of watercolor papier (hier het witte papier), kan een tekst stempel wel eens uitlopen, waardoor de randen niet zo scherp zijn. Door sneldrogende inkt te gebruiken, beperk je het effect.

14773152997545 Daarna heb ik de sneeuwvlokjes aangebracht, met Radiant Neon Amplify. Dit moet je verhitten, voordat het popt zoals popcorn. Wees voorzichtig met de hoeveelheid. Het wordt snel te veel. Zoals je op deze kaart twee grote sneeuwvlokken ziet, het gaat heel hard. Ik vind het erg leuk spul.

dsc_0079Klaar!

Vind je de kaart, dit artikel of de website leuk? Volg me dan via facebook, instagram, google+, bloglovin’ en pinterest. Wil je alleen de kaarten volgen? Kijk dan op deze blog of volg via bloglovin’. Een reactie plaatsen vind ik ook erg leuk.

Liefs,
Ivette

 

 

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.