Pulled chicken lunchbroodje

Pulled Chicken lunchbroodje Ivette's life receptVandaag weer eens een lekker recept op de blog. Dit keer maak ik een maak ik een lunchbroodje met pulled chicken. Helemaal hot en dus ook voor thuis te koop. Zie hier een makkelijk, snel en zeker smakelijk recept.

Dit lunchbroodje is, zoals geschreven, snel en makkelijk te maken. Je hebt er niet heel veel voor nodig. Vaak heb je een groot deel van de ingrediënten al in huis liggen. Een daarvan die wij eigenlijk altijd hebben zijn rivolo-tomaatjes. Dit zijn kleine ronde tomaatjes die een iets zoetere smaak hebben dan de standaard cherry-tomaatjes. Ze zijn iets minder scherp van smaak en blijven mooi stevig bij het snijden.

Misschien schrik je van het aan sausjes dat ik gebruik, maar de hoeveelheid valt reuze mee. Er staat 1 eetlepel in het recept. Denk hier dan aan een net aan gevulde eetlepel. Geen berg saus op die ene lepel.

Een bakje van de pulled chicken is genoeg voor 1 persoon. Dus zoals je het op de foto kunt zien is voor twee personen. Van dit merk bestaat ook pulled pork. Het is tekoop in meerdere supermarkten.

Pulled Chicken lunchbroodje

Wat heb je nodig:

 • 1 eetl ketchup
 • 1 eetl mayonaise
 • 1 theelepel zoete chilisaus
 • BBQ saus met honingsmaak
 • 1 bosui
 • 1 avocado
 • enkele rivolotomaatjes
 • een halve limoen
 • een lekker broodje
 • pulled chicken

Hoe maak je het broodje:

 1. Begin met het verwarmen vanhet broodje volgens de etiket. Ik gebruik hier een meergranen driehoek.
 2. Pulled Chicken lunchbroodjeGa dan verder met het opbakken van de pulled chicken. Gebruik een kleine koekenpan. Boter heb je niet nodig. De kip is vet genoeg van zichzelf. Bak het rustig aan, zodat er een licht bruin krokante laagje ontstaan. Onder het bakken door kun je verder naar de volgende stappen. Zorg dat het vuur niet te hoog staat.
 3. Pulled Chicken lunchbroodjeSnijd de bosui in ringetjes. Je kunt best wat groen mee snijden. Was dat gedeelte dan wel extra schoon, zodat al het zand en aarde weg is. Snijd de tomaatjes in partjes. Haal de avocado uit zijn schil en haal de pit weg. Prak de avocado fijn, maar laat nog wel wat kleine stukjes over. Doe dan de mayonaise, ketchup en chilisaus bij de avocado. Haal m.b.v. een vork het sap uit de limoen en doe dit bij de avocado. Meng het geheel goed door elkaar.
 4. Pulled Chicken lunchbroodjeNu kun je het broodje gaan opmaken. Snijd het broodje door midden. Begin met de avocado spread. Breng dit royaal aan. Leg hierop de kip. Strooi er dan wat bosui en tomaatjes overheen. Smeer wat BBQ-saus over de bovenkant van het broodje.

Nu kun je lekker gaan genieten. Eet smakelijk!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.