Pompoensoep Ivette's life recept

Pompoensoep

Pompoensoep Ivette's life recept

Hoewel het seizoen van de pompoen bijna over is, wil ik toch graag mijn recept met jullie delen. Zelf ben ik niet zo’n soepfan, maar dit recept maak ik graag. Het is makkelijk, lekker stevig en voedzaam, en met kleine aanpassingen simpel te maken voor kinderen of vegetariërs. Eet smakelijk!

Dit recept ben ik ook ergens eens tegengekomen en heb er mijn eigen draai aangegeven. Waar ik her origineel vandaan heb weet ik niet eens meer. Maar lekker is het zeker wel.
In dit recept gebruik ik voornamelijk flespompoen. Deze pompoen vind ik zelf makkelijker schoon te maken dan de traditionele ronde pompoen. Er zitten minder pitjes in en meer vruchtvlees. Qua smaak vind ik eigenlijk dat er geen significantie verschillen te benoemen zijn. Verder gebruik ik pastinaak voor een smaakvleugje en een zoete aardappel voor binding.

Ingrediënten:
een beetje boter
DSC_00131 thl. kerriepoeder
1 thl. gerookte paprika poeder
1 ui, gesnipperd.
6 plakjes ontbijtspek (weglaten voor de vegetariërs, evt. wat extra gerookte paprika poeder toevoegen voor het smaakje), in stukjes gesneden
1 flespompoen, geschild en gesneden in blokjes
1 zoete aardappel, geschild en gesneden in blokjes
1 of 2 pastinaak wortels, geschild en gesneden in blokjes
DSC_00153 bouillonblokjes, (voorkeur voor 2 kip en 1 tuinkruiden, voor de vegetariërs uiteraard 2 tuinkruiden blokjes)
1,25-1,5 l water, hoe meer, hoe dunner de soep.
bieslook, in kleine stukjes,
ca. 200 g crème fraîche
vers gemalen peper

Bereiding:
DSC_00191 Doe de boter in de pan (wacht op de bubbels) en vervolgens de kruiden. Laat deze ongeveer een halve minuut warm worden in de boter, roer wel, anders bakt het aan.
2 Fruit vervolgens de ui in de pan aan, voor ongeveer 2 minuten, en doe vervolgens de spek erbij. Bak dit even aan, zodat het spek lekker krult.
3 Vul de pan aan met het water en de bouillonblokjes en laat het water even op temperatuur komen.
DSC_00204 Doe de blokjes pompoen, aardappel en pastinaak in de pan. Pas op voor spetters, kerrie gaat niet goed uit je kleren, evenmin als paprikapoeder. Zeker de helft van alle blokjes doe ik met een schuimspaan in de pan. Laat dit voor ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe voorzichtig door, de pan kan goed vol zitten
DSC_00215 Wanneer na 20 minuten de stukjes goed zacht zijn, mag het vuur uit en kun je de soep gaan pureren. Dit kan tot het helemaal fijn gepureerd is, of lekker bourgondisch met enkele stukken nog in de soep.
6 Meng de crème fraîchemet de peper.
7 Doe een goede eetlepel crème fraîche en wat bieslook in de soep.

Eet smakelijk!

Heb je de soep een keer gemaakt, wil je een aanvulling doen, of iets anders over het recept schrijven, dat kan uiteraard hieronder. Bedankt voor het lezen.   

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– Ivette’s life – artikels –>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-9718452921866953″
data-ad-slot=”8970526024″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.