Planten wensenlijst

Planten wensenlijst

Binnenkort gaan wij verhuizen. Dat betekent natuurlijk weer shoppen. Ook voor groen. En ik heb al een paar ideetjes en zette ze in een planten wensenlijst.

Erwtenplant plantje.nl

Zijn jullie ook zo gek op groen? Heerlijk om al die plaatjes op Pinterest te bekijken, of langs een tuincentrum te gaan voor nieuwe exemplaren of ideetjes. Ook op internet is er genoeg te bekijken. Zo kwam ik langs verschillende webshops. Mijn wensenlijstje staat hieronder.

Het eerste plantje wat ik graag in huis wil halen is de erwtenplant. Dit is een van de hangplanten die in het Engels toch wel een mooiere naam heeft, string of pearls. Qua watergeven is het niet zo’n moeilijke plant. Een keer per week zou genoeg moeten zijn. Het is niet de goedkoopste hangplant, maar om zulke slierten parels te maken, is een plantje best even bezig. En dan heb je ook wat. En ik, die soms iet wat ongeduldig kan zijn met zulke dingen, moet toch echt even wachten. Wanneer ik nu al meer planten ga halen, voordat we verhuisd zijn, moet je alleen maar meer verhuizen, haha.

Scindapsus pictus plantje.nlDe tweede plant is ook een hangplant. De naam is Scindapsus pictus, kortweg scindapsus. Deze plant heeft mooie hartvormige bladeren. Wanneer hij goed groeit, krijgt hij hele mooie lange slierten, vol met hartjes. Mooi toch? Hij is wel wat moeilijker in verzorging. Volgens de voorschriften moet hij een keer per week water, lauwwarm (kijk, daar gaat het bij mij al mis), en voor de rest zoveel mogelijk met een plantenspuit vochtig gehouden worden. Dus de ‘efficiënte ik’ zet er een plantenspuit bij, maar de ‘interieur ik’ vindt dat weer niet zo mooi. Luxe dilemma, haha.

De derde plant is een palm. Ik wil heel graag in een vrije ruimte een grote palm neerzetten. Die groters kosten wel wat, maar dan heb je ook wat. De meeste palmen zijn vrij makkelijk in onderhoud. Er zijn meerdere palmsoorten die mij wel aanspreken. De vulkaanpalm is er een. Deze heeft grotere bladen. De kokospalm vind ik ook mooi, neemt niet zoveel ruimte is, maar is ook niet vol van groen. En dan hebben we de gebruikelijke Kentia palm. Deze is volgens mij een van de makkelijkste palmen, naast de Areca palm, om in het Nederlandse indoorklimaat te houden. Hij vraagt niet veel, alleen genoeg water. En voor de rest groeit hij wel. Dan is er nog de Hawaiiaanse palm, eentje die gele bloemetjes krijgt. Nu ben ik niet zo fan van gele bloemetjes, maar deze spreekt mij zeker aan.

Philodendron atom plantje.nlPhilodendron atom is nummer 4 in het lijstje. Dit is ook zo’n mooie tropische plant, die ook in de makkelijke categorie valt. Hij houdt wel van licht, maar niet direct zonlicht. Hij heeft mooi geribbelde grote bladeren. Ik houd wel van die grote bladeren. Deze plant ken ik verder nog niet zo goed. Volgens de informatie is het een regenwoud plant, dus genoeg vocht geven is wel belangrijk. Er staat ook niet bij dat het een makkelijke plant is. Ik ben nog even op zoek gegaan naar wat meer informatie en komt ik op erachter dat ze in het juiste Zuid-Amerikaanse klimaat wel 20 meter hoog kunnen worden. Poeh… Je moet de plant in ieder geval niet eten of in je neus stoppen (joh), want hij kan irriterend zijn voor slijmvliezen en je huid. Geen kinderplant dus.

Cactussen. Als je voor het urban jungle thema gaat, horen daar beslist cactussen bij. Ik heb geen voorkeur voor vormen. Wanneer ik in de winkel sta, moet mijn ook op de vorm vallen, op dat moment. Misschien maak ik er wel een schaal van, of zet ik er een aantal op de achtertafel bij elkaar, in verschillende groottes. De grote cactus die ik eerst had, heeft het helaas niet gered.

Wanneer we er echt de ruime voor hebben in huis, maar dat is pas later, wanneer we echt een groot huis hebben (als dat ooit gaat gebeuren), wil ik zo’n grote bananenplant. Een palnt

Als laatste in deze planten wensenlijst wil ik graag een aloë vera in huis halen. Niet te groot, je hebt ook wat kleinere planten in huis nodig. Ik zie het zo voor me dat bij de urban jungle die ik aan het creëren ben, een aloë vera er mooi bij past tussen alle grote planten die ik al heb of op dit wensenlijstje staan. Ook deze valt weer in de categorie makkelijke planten. En je kunt de plant ook nog eens gebruiken als verzorgingsproduct. Puur natuur, geen chemische toevoegingen.

Al deze planten kun je kopen bij Plantje.nl.

Liefs van Ivette

Dit artikel bevat affiliate links. De afbeeldingen zijn afkomstig van Plantje.nl

Cadeauplanten

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.