Ivette's life planten interieur groen

Planten in ons interieur

Ivette's life planten interieur groenIk krijg nog wel eens de vraag welke planten wij in ons interieur hebben. En omdat ik gek ben op groen, deel ik vandaag met jullie de planten die wij in huis hebben.

Ik ben gek op groene planten. Groot en klein, je ziet ze bij ons binnen. We hebben niet onwijs veel planten, maar zo op strategische plekjes zie je toch wat groen. Veel bloemen in huis heb ik niet. Doe mij maar mooie planten, die wel in de jungle trend en Scandinavische trend passen.

Geregeld koop ik wel wat losse bloemen om apart in vaasjes te zetten. Maar hele boeketen die ik van lieve mensen krijg, bijvoorbeeld op een verjaardag of als bedankje, zal ik uit elkaar halen. Is dat ondankbaar? Ik denk het niet. Je gebruikt de bloemen zo goed mogelijk, zoals je dat zelf mooi vind. Aan dat overbodige groene takjes irriteer ik me alleen maar. Groen hoor een plant te zijn. Beetje scheef misschien. Bloemen hebben meer kleur en omdat ik sommige kleuren nou eenmaal minder mooi vind dan andere kleuren, probeer ik er iets van te maken dat ik het ook mooi vind.

In ons interieur werk ik ook niet met heel veel kleur. Op het moment heb ik nog mint, maar dat bouw ik langzaam om naar donkergroen. Hoewel ik okergeel een mooie kleur vind, hoef ik dat niet dagelijks in mijn huis te zien. Op het moment zijn alle muren wit, we hebben wat bruine meubels en dan het groen van de planten. Aan details heb ik nog wat koper/goud-kleurige dingetjes. Voor mij moet een huis rust uitstralen. De enige gekleurde dingen die je echt vind is het speelgoed van de kindjes, haha.

Maar genoeg gekletst. Hier komen de plantjes!

Achter in huis hebben wij een dressoirkast staan. Hierop staat niet heel veel. Maar wat er staat is voornamelijk natuurlijk. Een uitgebreide beschrijving hiervan komt binnenkort, in een interieur-update. De grote plant die op de kast staat is een Monstera deliciosa. Deze hebben we eind 2016 gekocht.

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

In het midden staan natuurlijk onze goudvisjes, Dory en Nemo (duh). Rechts daarvan staan wat stolpjes, vaasjes en een kaarsje. In een klein stolpje staat een minicactus, Cereus peruvianus monstrosus, ook wel monster cactus. Deze kleine cactus is nog schattig, maar het kan dus een monsterlijk ding worden.

Ivette's life planten interieur groen Ivette's life planten interieur groen

Bij dit groepje staat ook nog een grote stolp met gat boven op. Een leuke stolp en echt een koopje enkele weken terug (€6,00). Hierin staat een plantje, waarvan ik echt de naam niet meer kan achterhalen. Het is een klein plantje met groene bladeren, die een witte waas hebben.

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Erbij staat nog een glazen schaal van dik materiaal met een luchtplantje erin. Dit is een Brachycaulos abdida. Het is een dorstig plantje, maar wel heel leuk in die vaas.

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Op de achtertafel heb ik op dit moment 1 plantje staan. Dit is een cactus. Deze had ik gekocht voor op Fynn zijn kamer, maar daar kreeg hij te weinig aandacht. Dus is hij naar beneden gehaald. Heel groene vingers heb ik niet, hij heeft al 1 pilaar verloren. Ook dit is een Cereus. Op het etiket staat Cereus toef. Niet geheel specificerend. Ik ben er wel achter dat het eveneens een Cereus peruvianus is, maar een eventuele derde naam ontbreekt. Hij staat bij ons nu in een grote schaal met wat kaarslichtjes.

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groenIvette's life planten interieur groenOp de boekenkast heb ik ook 3 plantjes staan. 2 cacti, beide een Mammillaria. Volgens CactiGuide zijn er wel 171 gespecificeerde soorten, vind dan maar eens jouw cactus. Deze twee staan in een stolp, al een hele tijd. Zoals je al merkt heb ik iets met stolpen en er plantjes onder doen. Dat heeft iets moois. Het staat hip, stoer, modern. Ik laat ze lekker in de hun eigen potjes staan. Dat werkt prima.
De derde is een pannenkoekenplant, Pilea peperomioides. Alleen al om de naam wilde ik die plant hebben. Hij ziet er ook nog eens leuk uit.

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Ivette's life planten interieur groen

Op de vensterbank staat een plant in een pot die ik al 1,5 jaar heb. De pot zal binnenkort een andere kleur worden, maar de plant blijft. Hij begon een stuk kleiner, zie dit artikel. Zo’n makkelijke plant (zie tips onderaan). De Dracaena heeft voor mij verder geen andere naam. De stickers van De Boet zijn niet scheutig met informatie, die zegt namelijk Kamerplant groen (ja, en de prijs). Gelukkig zit er een stokje met een kaartje in die Dracaena draagt, haha.
Aan de andere kant van de vensterbank staat een kattentong, Sansevieria trifasciata. Vond je de Dracaena toch moeilijk, denk dan aan de sansevieria, die hoeft alleen water als je eraan denk, zo’n 1x in de 2 maanden. Deze is van mijn oma, waar hij vandaan komt, etc. kan ik je helaas niet vertellen. Wel weet ik dat deze al zo lang bij mijn oma staan, als dat ik mij kan herinneren. Daarom hebben we hem lekker laten staan.

Ivette's life planten interieur groenIvette's life planten interieur groen Ivette's life planten interieur groen

 

Waar hebben we al het materiaal vandaan?

Planten

 • Monstera deliciosa – De Boet, Hoogwoud
 • Cereus peruvianus monstrosus – Ranzijn, Zaandam
 • plantje met wit-groene bladeren – Ranzijn, Zaandam
 • Cereus peruvianus – De Boet, Hoogwoud
 • Mammillaria – De Boet, Hoogwoud
 • Brachycaulos abdida – De Orchideeënhoeve, Luttelgeest
 • Draecena ?? – De Boet, Hoogwoud

Ander materiaal

 • kleine stolp – Ranzijn, Zaandam
 • stolp met gat – Blokker, Zaandam
 • stolp met 2 cacti – Kwantum, Hoorn (2016)
 • mintkleurige plastic pot – Kwantum, Hoorn (2016) (€2,00!)

Nog wat plantentips!

 • Plantjes onder een gesloten stolp lucht ik ongeveer 1x in de week. Dan haal ik de stolp eraf, geef ik ze wat water en laat ik ze een middag luchten. Doe je dit niet, dan sterven op een gegeven moment je cacti (of andere plantjes).
 • Leg onder de plantjes in een stolp wel een stukje plastic. Zo houd je het onderste deel, dat vaak van hout is, het mooist. Je kunt dit natuurlijk ook lakken met een blanke lak.
 • Luchtplantjes geef ik veel water. Als het warm is geef ik ze bijna dagelijks wat water m.b.v. een plantenspuit.
 • Lees goed de kaartjes van de planten, hierop staat informatie over hoeveel water ze nodig hebben en hoeveel licht. Als je geen groene vingers hebt, maar wel een organisatietalent, dan kun je een mooi watergeefschema (#bestaatniet) maken.
 • Zie je nieuwe bladeren komen bij de monstera? Laat deze hun gang gaan. Neem van mij aan, je maakt de bladeren stuk als je eraan gaat zitten. Breng echt dat geduld op, hoe moeilijk het ook is!
 • Het gebeurt soms dat je monstera heel kleine witte beestjes in de bodem heeft, die zichtbaar worden als je deze plant water geeft. Schrik niet, je geeft ’em te veel water. Wacht ongeveer een maand met water geven, dan verdwijnen de beestjes. En de plant heeft daar weinig last van.
 • Dracaena is een van de makkelijkste planten. Vergeet je hem water te geven, groeit hij minder hard. Geef je hem wekelijks water, dan kan het hard gaan. Perfect voor alle kleuren vingers, behalve de groene. Verpot je hem naar een grotere pot, zal hij zeker nog harder groeien.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Dit artikel is niet gesponsord!
Wil je foto’s uit dit artikel gebruiken, stuur dan even een mail naar info@ivetteslife.nl.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.