Peuterpubermoeder? Dan herken je deze 7 punten Ivette's life

Peuterpubermoeder? Dan herken je deze 7 punten

Onze Elsha is aanbeland in de peuterpuberteit. Tjah, wat zal ik zeggen. Ik zet de duidelijke kenmerken voor je op een rij. Herkenbaar?

Kinderen zijn geweldig, zo leuk om mee te praten als ze al een aantal zaken snappen. Soms kun je ze ook achter het behang plakken. Maar uiteindelijk is het allemaal ergens goed voor. Dus geniet vooral van deze lijst, lach een beetje. Dat geeft de burgermoeder weer moed.

  1. Als hij of zij iets niet mag, dan snappen ze dat best. Maar stiekem gaat toch die ene vinger langzaam naar de inhoud van een beker limonade. En jou dan aanblijven kijken, zodat je niet gaat kijken naar die stoute vinger.
  2. Twee is nee. Luid en duidelijk. Recht door zee en absoluut waar. Wil je iets gedaan krijgen, vergeet het maar. Soms krijgen we na 25x vragen of ze iets wil eindelijk een ja. Maar meestal zijn we na 10x echt wel klaar met vragen.
  3. Heb je haast mam? Dan ga ik lekker op de grond zitten huilen. En je kunt me tillen, maar zodra je me neerzet ga ik gewoon weer zitten. Laat je me alleen? Dan ga ik alleen maar harder gillen.
  4. Ik: wil je limonade. Zij: nee. Ik: wil je kopje thee. Zij jaaaah! Dus ik zet een kopje thee neer. Zij: Nee, limonade.
  5. Een peuterpuber is all about het ‘zelluf doen‘, of zoals Elsha al sinds ze 1,5 is zegt ‘vasef doen’. Zelf spelen, speelgoed pakken, tv aandoen met de afstandsbediening. Maar ook met het eten. En het liefst gaat zo’n peuter dan lekker prieken met haar vinger (ja, die van punt 1). Het schiet dus niet op. Geen man overboord, jij met je goede moedergevoelens wil graag helpen… Doe maar niet, het duurt alleen maar langer. In de extreme gevallen belandt het schaaltje dan op zijn kop op de grond.
  6. Middagdutjes zijn zo goed als verleden tijd, lijkt het wel. Natuurlijk heeft Elsha nog wel dagen dat ze ‘s middags een dutje doet. Maar dit is echt niet elke dag meer. Gelukkig accepteert ze nog wel dat ze naar bed gaat, ook al zegt ze nee. Maar wij zeggen dan dat ze een boekje mag lezen. Zo heeft zij haar rustmoment op een dag, weg van drukte, Fynn, tv, ons. Maar wij ook even rust voor onszelf.
  7. Avondeten lijkt ineens een kriem te worden. Waar ze eerst bijna alles wel at, kost het tegenwoordig op een gemiddelde avond 20 helikopters, zo nu en dan een vliegtuig en verschillende poetsdoekjes om haar toch wat te laten eten. Soms vullen we haar maaltijd dan aan met kleine tomaatjes, avocado of fruit. Dat eet ze graag en weet je dat ze genoeg vitamientjes binnen heeft gekregen. Het hangt er bij ons echt vanaf wat voor avond wij hebben, gehaast of de tijd, hoe we de aanpak bepalen.

Herken jij je eigen peuterpuber in een van deze punten?

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.