Pesto roll-ups

Pesto roll-ups

Super makkelijk te maken, heerlijk als bijgerecht bij het diner, of lekker voor een borrelavond.

Deze pesto rollen heb ik een tijdje geleden al gemaakt. Ze waren erg lekker en erg makkelijk. Op de verjaardag waren ze zo op. Een makkelijke toevoeging aan een buffet of aan een dinertafel. 

Ik ben gek op pesto. Heerlijk bij de carpaccio of op een caprese salade. Zelf maken heb ik nog niet gedaan. Er zijn genoeg potjes in de winkel. Vrijwel altijd heb ik een potje in de koelkast of voorraadkast staan. En als ik die pesto nu eens in een soort van breekbroodje verwerk? Zo zijn de roll-ups ontstaan. Niet altijd heb ik zin om moeilijke dingen te doen en aan deeg met gist waag ik me niet. Zo kwam ik bij de kant en klare pizza deeg uit de supermarkt. Prima alternatief!

 

Pesto roll-ups

Pesto roll-ups

Pesto roll-ups

Ingrediënten:

  • Een rol kan en klaar pizzadeeg
  • 2-3 eetlepels pesto
  • scheutje olijfolie
  • geraspte kaas

Bereiding:

  1. Leg het deeg klaar en uitgerold op het aanrecht. Meng de pesto met olijfolie, zodat het goed smeerbaar wordt. Smeer de pesto over het deeg. Rol het bladerdeeg weer op.
  2. Verwarm de oven voor op de voorgeschreven temperatuur van de verpakking.
  3. Leg de rol bladerdeeg afgedekt in de koelkast, totdat de oven op de juiste temperatuur is. Haal dan de rol uit de koelkast en snijd deze in stukjes van ca. 2-3 cm dikte. 
  4. Leg deze in een ingevette bakvorm die hoog genoeg is. Sprenkel nog wat olijfolie over het geheel en bak de roll-ups totdat het deeg zo goed als gaar is, zo’n 20-30 minuten. 
  5. Haal de vorm uit de oven en strooi de geraspte kaas er naar smaak overheen. Laat dit nog enkele minuten in de oven verwarmen.
  6. Haal de bakvorm uit de oven en laat het afkoelen, totdat je ze met de hand kunt vastpakken. Serveren maar!

Serveer eventueel nog met wat olijfolie en wat peper (en zout naar smaak)!

Voor variatie kun je er pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes tussen doen en misschien nog wat geraspte kaas. Of bijvoorbeeld mozzarella. Genoeg variatie zo te zien!

Liefs van Ivette

ps. op de foto ziet je ook zoutkorrels. Dat is absoluut niet nodig, want het kant en klare pizza deeg is goed zout van zichzelf. 

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.