Pavlova

Pavlova

Zoek je voor Oud en Nieuw nog een lekker toetje of gebakje. Search no longer, ik heb hier een superlekker en makkelijk toetje. 

Pavlova, daarover is al menig woord geschreven. Wat de oorsprong is en wie het zo lekker vindt. Ook zijn er vele verschillende recepten. Ik zal dan ook kort zijn. Het is een gedroogd eiwitschuim gebakje, die aan de binnenkant nog een beetje chewy is, ofwel nog wat zacht en vochtig.

Belangrijk bij pavlova of elk ander gerecht met alleen eiwit, is dat de materialen die in aanraking komen met het eiwit, volledig en 100% vetvrij zijn. Is dat niet het geval, dan zal het eiwit niet of niet goed stijf worden. Wat ik doe voor dit gerecht is eerst de limoensap uit de limoen halen. Daarna gebruik ik de schillen om alles vetvrij te maken. Daarna droog ik het af met een keukenpapiertje.

In de meeste recepten van de pavlova zie je ook nog een saus aan de bovenkant. Die heb ik weggelaten. Ik vond ze zo al onwijs lekker en ik miste niets. 

 

Pavlova

 

Wat heb je nodig:

 • 4 eiwitten
 • 100 fijne suiker
 • 100 witte basterdsuiker
 • 1 el limoensap
 • gevriesdroogde frambozen
 • verse frambozen
 • eetbare bloemen

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 90 graden Celcius.
 2. Klop de eiwitten en de limoensap met een standmixer stijf. Voeg ondertussen eerst de fijne suiker toe, eetlepel voor eetlepel, terwijl de mixer draait. Voeg dan lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop totdat de suiker allemaal is opgelost in het eiwit. 
 3. Maak met een eetlepel mooie kleine schotsen eiwitschuim op een ovenplaat, bedekt met bakpapier. Houd een beetje afstand, maar dit hoeft niet veel te zijn. Het gaat niet uitzetten of uitlopen. Zet de ovenplaat in de oven en houdt de temperatuur Het enige wat je wilt is dat het gaat drogen. Het moet ook niet bakken, want dan krijg je bruine randen. Dat is iets wat je juist niet wil.
 4. Na ongeveer 1 uur tot 1,5 uur is de buitenkant hard. Voel dit eerst. Is het nog zacht, dan is het nog niet klaar. Je moet over de buitenkant kunnen aaien, zonder dat het direct breekt. Alleen bij kracht moet het breken. De binnenkant moet namelijk nog zacht en nat zijn. Dat is het lekkerste!
 5. Serveer de pavlova’s op een mooie taartplateau. Maal een aantal gevriesdroogde frambozen fijn tot poeder. Dit strooi je met een klein zeefje over de pavlova’s. Garneer met verse frambozen en eetbare bloemen!

 

Liefs van Ivette

 

Pavlova


De zwarte etagère heb ik van Sweet Living Shop gekregen voor een samenwerking.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.