pasta courgettesaus Ivette's life

Pasta met courgettesaus

pasta met courgettesaus recept kinderen makkelijkAl jaren bij ons thuis, maar ook toen ik thuis woonde, is dit recept favoriet. Spaghetti met courgettesaus. Nu houden wij ons niet vast aan spaghetti, maar die saus blijft verrukkelijk. Hier lees je hoe wij het maken.

Deze saus, is makkelijk te maken, goed de eten door kinderen, en nog eens boordevol groenten. Het originele recept komt uit de allerhande van meer dan 20 jaar geleden, denk ik. Het is iets aangepast door de jaren heen.

Ingrediënten voor 2 volwassenen en een kindje:
1 ui
1 courgette
150 ml crème fraîche
1 groene appel
1 rode paprika
1 pakje hamblokjes
kerrie en gerookte paprikapoeder
water in de waterkoker
boter/olie om in te bakken
1 bouillonblokje tuinkruiden
pasta naar keuze, ook de hoeveelheid

Hoe maak je het:
1 Zet een pan op het vuur voor de pasta. Snipper de ui, maar hoeft niet heel fijn. Snijd de cougette en de paprika in blokjes. Wacht nog even met de appel. Zet de waterkoker aan.

2 Verwarm wat boter/olie in een hapjespan, en gooi hier wat kerrie en gerookte paprikapoeder in. Laat dit even warm worden en doe dan de ui in de pan. Fruit de ui even aan en doe dan de courgette erbij. Voeg de pasta in het kokende water toe. Bak de courgette voor een paar minuten aan. Doe dan kokend water in de pan totdat de courgette net onder water zit. Voeg dan wat kruidenmix of een bouillonblokje toe. Zet de deksel op de pan. Laat de courgette zacht koken, en roer af en toe. Roer af en toe in de pasta.

3 Wat ik het prettigst vind is om de courgettemix, wanneer het zacht is, het in een maatbeker van een liter te doen. Dan kun je het goed pureren. Je kunt het dan bourgondisch houden en grof pureren. Of je maakt er een culinair zalvige saus van door het goed te mixen met de staafmixer.

4 Doe de courgettemix weer in de pan. Voeg de paprikastukjes en hamblokjes alvast toe in de pan. Snijd de appel in kleine stukjes en voeg ook toe in de pan. Voeg dan de crème fraîche toe en roer goed door om laag tot middellaag vuur. Giet de pasta af.

5 Doe wat gekookte pasta op een bord, en schep er dan wat saus overheen. Klaar!

Eet smakelijk.

Liefs van Ivette

ps. gerookte papripapoeder is geen verplicht onderdeel, maar je kunt het vinden bij o.a. Dille Kamille.

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.