Over mij

Hoi!

Leuk dat je op mijn blog bent.

Ik ben Ivette, 27 jaar, en woon momenteel in Oostzaan. Ik heb een lieve partner Niels, met wie ik nu ruim 6 jaar samen ben. Mama ben ik van dochter Elsha (1,5 jaar oud) en een zoon Fynn (5 maanden oud). We hebben ze vrij snel op elkaar gekregen en ik hoop als mama dat ze later natuurlijk ook veel aan elkaar zullen hebben. Het moederschap vind ik heel bijzonder, niet altijd gemakkelijk, een hele opgave en uitdaging soms. Ik vind het een eer dat ik twee mensjes mag grootbrengen, in de hoop dat ze iets zullen bijdragen aan de wereld. Maar als je na een moeilijke periode van bijvoorbeeld veel gehuil, ziekte en andere ongein, maakt het mijn dag goed als ik een big smile of een heel verhaal van een van de kindjes terugkrijg. Dan smelt mijn hart. Ik noem ze dan ook vaak ‘smeltgeluidjes’.

Ik heb een maatje meer en dat is voor mij geen probleem, zolang ik nog kan doen wat ik wil doen. Zolang ik nog lekker met de kinderen wil spelen. Aankomen hoef ik niet, ik wil er graag wat af. Maar de illusie een slanke den te worden heb ik nooit gehad, haha. Af en toe zal ik ook een artikel schrijven over dit onderwerp, gerelateerd aan het moederschap, de zwangerschap, tijdens de bevalling en meer.

Op mijn blog schrijf ik overigens over van alles. Wekelijkse updates over wat wij hebben gedaan in de afgelopen week vind je onder ‘Weekly Update’ in het menu onder ‘Ons gezin’. Het moederschap is een hoofdlijn, hoe ervaar ik dit, hoe denk ik over zaken, heb ik tips voor anderen, hebben anderen tips voor mij, waar loop ik tegen aan. Maar ook met een maatje meer en wat dat inhoud op bijvoorbeeld het moederschap en de zwangerschap. Natuurlijk schrijf ik ook over Elsha en Fynn, de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Maar ik ben ook gek op knutselen, leuke DIY-projecten maken. Dit zul je dan ook veel terugvinden op de blog. Maar een maatje meer is er niet zomaar. Lekker eten is iets waar ik gek op ben. Regelmatig plaats ik een recept of een review van een lunchroom of restaurant waar we gegeten hebben. Wel met het oog op kindjes. Kunnen er kindjes eten, kan de kinderwagen mee, is de verschoningsruimte toegankelijk. Daarnaast bak ik graag taarten en ander lekkers, houd me bezig met beauty en verzorging. Ik test graag producten uit. Je zult dan ook af en toe een review voorbij komen. Een daarvan is een artikel over zoogkompressen. 5 verschillende kompressen heb ik getest die je kunt gebruiken tijdens de borstvoedingsperiode, en vind je hier.

Van beroep ben ik musicoloog en geef ik af en toe cursussen. Ik heb ik 2012 mijn bachelor gehaald in muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heb ik workshops gevolgd in het taarten maken, zo heb ik de hele Wilton cursus gevolg, bestaande uit 4 modules. Omdat ik best een tijd zoekende ben geweest heb ik ook nog een module Basiskennis boekhouden gedaan en afgerond.

Er komt bijna elke dag iets op de blog. Een aantal artikelen hebben een vast schema. Vaak komt er ook iets extra’s uit of eenmalig artikel of video. Het schema wat ik nu ongeveer hanteer is als volgt:
Maandag: Weekly Update
Dinsdag: moederschapsartikel
Woensdag: mama gerelateerde zaken
Donderdag: artikel of video, lifestyle/shoplog/interieur
Vrijdag: DIY-artikel
Zaterdag: een artikel over eten, bijvoorbeeld een recept een review van een restaurant
Zondag: artikel of video over mamadingen.
Maar het kan gebeuren dat een dag geen artikel uitkomt. Wil je niets missen, volg me dan via social media.

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Leuk dat je er bent!

Liefs van Ivette