Kerstmenu

Ons kerstmenu

Dit jaar mag ik/mogen wij het kerstmenu verzorgen voor Eerste Kerstdag. Dit heb ik zelf gevraagd. Jij bent gek, zul je misschien denken. Maar ik heb er veel plezier in te mogen koken, en eindelijk mag ik een keer los. En houd ik rekening met de kinderen? 

Daarnaast is het wel handig met de kinderen. Zij kunnen dan ‘s avonds op tijd naar hun eigen bedje toe. Geen gesleep en verplaatsen van kinderen die al slapen, maar heerlijk thuis gelijk in hun eigen bedje in slaap vallen. En de volgende dag zijn ze weer vrolijk wakker. Heel fijn.

Terug naar het kerstmenu.

Het wordt, als alles goed gaat, een 5 gangen diner. Een flinke hap, maar alles wordt klein gemaakt. Zo houd je ruimte over voor het toetje, en je hebt dan van alles kunnen eten. Het meeste ga ik zelf maken, maar niet alles. Bladerdeeg ga ik ook niet zelf maken, daar hebben we goede producten voor in de winkel. Wat ik wel zelf ga maken zijn de torrentjes, (uitsteekwerk dat kan iedereen, haha).

In dit menu houd ik niet echt rekening met de kinderen. Om twee redenen. Ze kunnen nooit lang aan tafel blijven zitten, dat worden ze op een gegeven moment toch wel zat. Geen enkel probleem, dan hoef ik ook niets weg te gooien. Reden twee, er is altijd wel iets wat ze lusten. Zoals het torrentje met ragout, dat gaat er absoluut in. De ingelegde zalm en de beef wellington zijn ook niet per persoon gemaakt, maar als een groot geheel. Je kunt het aantal porties dus makkelijk aanpassen.

Het Kerstmenu

ravioli, met spinazie en ricotta

gravad lax

torrentje met ragout

beef/biet wellington met groenteschotel (tian uit Foodies, geen internet), een salade met geitenkaas (zelf bedacht) en stoofpeertjes

witte kersttulband

 

Kerstmenu

Ik ben benieuwd hoe alles uit gaat pakken. Alleen de stoofpeertjes hoef ik niet te maken. Die gaat mijn moeder maken. Scheelt toch weer iets.

Het voordeel van dit menu is dat ik veel al van te voren kan doen. De ingelegde zalm maak je een dag van te voren en hoef je alleen nog maar netjes te serveren. Daarvoor haal ik een vers donker brood bij de winkel vandaan. Voor de ragout, daar heb ik een A-merk van gekocht, die super lekker smaakt. Dat ga ik niet zelf doen. De beef wellington is een eerste keer. Ook pasta heb ik nog nooit zelf gemaakt. Eens moet de eerste keer zijn en ik heb ervaren pastamakers die die avond op visite komen. Moet lukken!

De groenteschotel kan ik ook van te voren maken. Dat ga ik ook doen. Je moet alles in plakjes van ca. 3 mm snijden op een mandoline. Ik heb er wel een, maar dat was zo’n goedkoop dingetje uit de Franse supermarkt. Omdat deze niet heel stabiel is, begin ik op tijd, zodat ik error-tijd heb.

Ga ik oefenen? Nee, ik zoek voor wat ik nog nooit gemaakt heb, een recept op van een gerenomeerde website. Goed inlezen, en niet te moeilijke dingen maken. Dat moet goed gaan.

Wat gaan jullie maken? En als je uit eten gaat, bij familie of in een restaurant, weet je dan al wat je gaat eten? Let me know!

En houd jij rekening met je kinderen in het kerstmenu? Of maak je voor hen iets aparts?

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.