nutella kerstboom

Nutella kerstboom

Kerst is in aantocht. Jeej. Daar kijken alle X-mas-oholics het hele jaar naar uit. En om het kerstseizoen eindelijk te mogen inluiden, begin ik dit jaar met een Kerstboom van bladerdeeg en nutella. Zo makkelijk en zo lekker!

Ik kijk niet het hele jaar uit naar kerst. Het jaar heeft nog veel meer te bieden dan dat het vroeg weer donker is, kaarsjes aan en cadeautjes onder de boom leggen. Maar zodra augustus voorbij is ga ik automatisch al nadenken over de cadeautjes die ik aan de kinderen geef. Hoe ik de tafel kan versieren, wat voor kleur de boom wordt. Maar zeker ook over al het lekkere eten wat ik kan maken dit jaar. Vaak komt er niet veel van terecht, iets met kinderen en tijd… Maar dit jaar pak ik het begin goed aan. Een kerstboom van bladerdeeg met nutella.

Is het moeilijk? Nee. Is het lekker, zeker!

nutella kerstboom

Eerst had ik een boom geprobeerd met goedkopere chocoladepasta. Niet doen. Dat verbrandt, houdt het bladerdeeg te nat en smaakt dus echt niet lekker. Met nutella gaat het prima. Alsof het ervoor gemaakt is. En die pot gaat echt niet in een keer op. Daar heb je langer plezier van. Op brood, croissantjes, op een taart, wat dan ook.

Voor het bladerdeeg gebruik ik zo’n kant en klare rol. Dat werd supermakkelijk. Maar als je het zelf wil maken, respect! Ook kun je natuurlijk zo’n pakje van 10 blaadjes halen. Smeer dan een beetje roomboter tussen de plakjes en leg er een paar op elkaar. Zo kun je ze uitrollen tot een grotere plak. Voordat je aan de slag gaat, laat dan wel het bladerdeeg even koelen, zodat het voor verwerking wat stijver is. Dat werkt prettiger.

nutella kerstboomWat heb je nodig:

 • een rol bladerdeeg
 • een flinke eetlepel nutella
 • een ei

Vooruit, een mes, een scherp mes, een lepel en een kwastje. Een oven, ovenplaat en bakpapier. En zo kun je nog wel even doorgaan, maar toch, het is weinig, haha.

Hoe maak je het:

 1. Verwarm je oven voor op zo’n 200 graden.
 2. Omdat mijn oven en ovenplaat niet zo groot zijn heb ik de rol door drieën gesneden. Zo kun je met een rol bladerdeeg een mooie kerstboom maken, die daardoor niet te groot is en je veel overhoudt, wat je uiteindelijk toch weer weggooit. Leg een vel op een ovenplaat voorzien met bakpapier.
 3. Smeer vervolgens het bladerdeeg vol met nutella. De randjes hoef je niet in te smeren. Dit snijd je eraf.
 4. Leg dan het tweede deel bladerdeeg op de nutella.
 5. Je kunt nu nog een eetlepel nutella smeren en dan de derde deel bladerdeeg erop doen, maar dat is optioneel. Je kunt het derde deel bladerdeeg ook gebruiken om sterretjes uit te steken of wat anders leuks te maken. Of bewaren voor een ander project.
 6. Snijd nu de plak nutella-bladerdeeg in de vorm van een kerstboom.nutella kerstboom
 7. Snijd dat allemaal snedes in de kerstboom. Het bovenste deel doe ik niet, want die stukjes zijn heel kort. Zo behoud je ook een basis van je boom recht, voor stevigheid.
 8. Draai de reepjes om. Het mooist is als de reepjes allemaal dezelfde kant zijn opgerold. Een beetje eenheid. Maar het kan natuurlijk ook een leuk patroon zijn om ze om en om te draaien. Wat je leuk vindt! Druk de uiteindes een beetje plat, zodat ze tijdens het bakken niet terugdraaien.
 9. nutella kerstboomKluts een ei en smeer je kerstboom in met wat ei. Doe dit voorzichtig. Je wilt niet dat je kerstboom helemaal plat gedrukt wordt.
 10. Bak je kerstboom in ca. 20 minuten goudbruin. Zorg dat je pasta niet zwart wordt, dat is niet zo lekker. Dat moet je net voor zijn. Dan is je bladerdeeg precies goed en je nutella heerlijk om op te eten!

En zo is je kerstboom al weer klaar. Heerlijk om te eten met het hele gezin, inclusief de allerkleinsten die wat kunnen eten. Het bladerdeeg wordt zacht zodra het je mond raakt. Let met de allerkleinsten uiteraard wel op of dit goed gaat! Ze kunnen zich verslikken in een blaadje. Blijf er altijd bij!

nutella kerstboom

nutella kerstboom

Serveertips

 • Serveer de kerstboom warm, dan is hij het lekkerst
 • Strooi er voor levendigheid misschien nog wat poedersuiker over.
 • Serveer er een beetje opgewarmde nutella bij om in te dopen.
 • Of serveer er een zoete roomkaas dip bij.

Ik vond het erg leuk en zeer makkelijk om de kerstboom te maken. Dit kun je natuurlijk ook samen met je peuter of kleuter doen. Of het laten doen door de grotere kinderen, help dan even bij het snijden van de reepjes.

Liefs van Ivette

 
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *