Weelky update

Not so Weekly Update #81

Vanavond weer een update, maar omdat het niet wekelijks meer gaat, de Not so Weekly Update.

Laat ik gelijk maar beginnen met waarom de updates niet meer wekelijks zijn. Voor mij werd het een beetje iedere week hetzelfde verhaaltje. De kinderen gaan goed, hebben nieuwe ontwikkelingen en als we leuke dingen doen, dan zet ik die er ook in. Het werd te veel, en ik had er ook niet iedere keer meer zin in. Dus wat ik nu van plan ben is het volgende. Vandaag plaats ik nog een korte update over hoe het met ons gaat, maar vanaf volgende week worden de updates maandelijks. De Monthly Update, of kort gezegd de MU. We beginnen met een nieuwe telling en gaat weer fris van start. De update komt op iedere laatste maandag van de maand. Wel het oude vertrouwde plekje.

Dus vandaag een korte update van wat we de afgelopen week gedaan hebben. Dat is werken op kantoor, de was doen in huis ofwel The Never Ending Story of Laundry. Hier en daar nog wat dozen ingepakt. Daarnaast ben ik bezig met een update van Pinterst. Lees daarover meer via deze link. Ik ben weer wat bezig geweest met kaarten maken, en bijbehorende video’s. Hiervoor heb ik een apart Youtube kanaal: Kettle Cards. Het is er al een tijd rustig, maar er zit weer nieuw materiaal aan te komen.

Weelky updateNiels had afgelopen weekend een concert. En vaak komt hij dan ook thuis met een bos bloemen. Daar ben ik gek op. Het versierende groen haal ik vrijwel altijd weg. De bloemen herschik ik dan in een vaas. Zo wordt het meer een veldboeket. Daar houdt ik van, heerlijk kijken naar mooie bloemen. Deze kleurencombi is erg verfrissend en geeft een echt lente gevoel in huis. Kom maar op met al die versie bloemen!

De spraak van de kinderen neemt enorm toe. Fynn heeft de smaak ineens te pakken. Waar het twee weken geleden nog alleen mama, mama (voor papa), taatje (taartje) en nunu (knuffelkonijn) was, weet hij ineens opte (helikoter), oven (boven), een onbeschrijfbaar woord voor beneden, oma, ohedil (krokodil), en nog een aantal woorden. Dat praat ineens een stuk makkelijker met Fynn.
En Elsha ook, haar zinnen worden al heuze volzinnen. De vervoegen van voltooid deelwoorden geeft regelmatig een hilarische reactie van ons als ouders, maar regelmatig gebruikt ze ook de goede voltooid deelwoorden. En dat praat zo leuk. Bijvoorbeeld dat ze ‘s middags nog niet geslapen heeft, maar Fynn wel nog ligt te slapen. Ze spreekt regelmatig van ‘geslapen’ en zo af en toe is het nog ‘geslaapt’, of ‘getrekt’. Wanneer een van ons per ongeluk het woord ‘k*t’ uitroept, maken we er maar snel ‘kit’ van. Want ze neemt het gewoon over. Herkenbaar?

Weelky updateZondag ben ik met mijn moeder en Fynn even gaan wandelen in het Twiske. We hebben een heerlijk rondje gelopen en Fynn heeft zelf ook stukjes gelopen. Wat is hij dan blij. Hij kijkt ook graag naar wat er voorbij komt en dan moeten we hem wel even vasthouden. Heel leuk om te zien was dat hij langs het randje van het wandelpad en het gras bleef lopen, alsof dat een soort lijn was waar hij zich aan moest houden. Het grappige moment kwam dan ook dat toen wij rechtdoor wilde lopen bij een splitsing, meneer het pad linksaf volgde, want dat was het grasrandje. En lol dat hij had. Op de foto zie je een mooi aangelegd pad in de polder, waar we voorbij zijn gelopen.

Volgende week de eerste Monthly Update!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.