Ivette's life no bake cheesecake

No-bake cheesecake met aardbeien

Ivette's life no bake cheesecakeVoor Fynn zijn verjaardag heb ik 3 taarten gemaakt. Een daarvan was een no bake cheesecake. Voor de leek, een cheesecake die de koelkast ingaat in plaats van de oven. Check hier het snelle en makkelijke recept voor een taart die in een mum van tijd op is!

Voor deze verjaardag wilde ik geen moeilijke taarten. Het was warm, het was druk in de week ernaar toe, en je hebt 2 kinderen rondlopen. Ga dan maar is de hele dag in de keuken staan om spetterende taarten te maken. Geheid dat ze niet afkomen, overal vlekken zitten, en je 3 ongelukkige mensen hebt.

Deze taart is zo klaar (op het opstijven na), gaat zonder pakjes of zakjes. Is naar smaak aan te passen en een hit op iedere verjaardag! De taart is ook te eten door kinderen met een glutenallergie, pas dan wel de koekjes aan naar het dieet!

Ik heb gekozen om de versiering van de taart zo makkelijk mogelijk te houden. Strooi erop wat erin zit. Dat geeft duidelijkheid, overzichtelijkheid, geen onnodig afval en veel blije gezichten.

Ivette's life no bake cheesecake

De inspiratie voor dit recept komt van een recept via pinterest, van deze website. Een leuk recept die echt te veel werk was. En de bodem is te vet, dat had ik eerder al een keer geprobeerd. Je kunt het echt met 100 gram tot 125 gram boter doen. Daarbij vind ik het echt lekkerder als er een vanillestokje wordt gebruikt in plaats van een vervanger.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram biscuits
  • 100-125 gram boter
  • 550 gram roomkaas naturel
  • 100 gram poedersuiker
  • 300 ml slagroom
  • vanillestokje
  • 2 handen vol aardbeien, ontkroond en in stukjes gesneden.

Ivette's life no bake cheesecake

Hoe maak je het?

  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine fijn. Je kunt kiezen voor een grove structuur of een fijne structuur. Voor het laatste, laat de machine wat langer doorwerken. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de verkruimelde koekjes goed door de boter heen.
  2. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en doe de vorm dicht. Doe dan het koekmengsel in de springvorm en druk het gelijkmatig aan. Zet dit in de koelkast, zodat het sneller afkoelt.
  3. Mix in een kom de roomkaas soepel en luchtig. Zo voorkom je klontjes. Doe dan de poedersuiker erbij en zorg dat het geheel goed gemengd is. Doe vervolgens de slagroom in de kom en mix dit door elkaar. Zorg dat je niet te snel gaat, anders krijg je klontjes boter. Het mengsel moet net steviger beginnen te worden. Dan mag je stoppen met mengen.
  4. Doe dan ongeveer 2/3 van de aardbeien in de kom en roer dit met een gummy-spatel rustig door elkaar. Je wilt geen volume verliezen, door verlies van lucht. Is je bodem afgekoeld tot handwarmte of kouder? Dan kun je het mengsel erin doen. Laat dit ten minste 2 uur stijven in de koelkast, maar het liefst overnacht.
  5. Strooi de rest van de aardbeienstukjes over de taart en je kunt gaan serveren.

Best makkelijk toch? Ik vind van wel. Deze taart is heerlijk op een verjaardag in de zomer. Maar het is ook een heerlijke comfort-food taart voor in de winter!

Ivette's life no bake cheesecake

Tips

  • Om de taart makkelijker uit de vorm te lossen, kun je taartfolie gebruiken, een soort van acetaat folie. Dit kun je langs de zijkant doen. Zo wordt je taart mooi glad.
  • De taart kun je natuurlijk ook versieren met ander lekkers, zoals chocola, frambozen, snoepjes, etc. Ik had gekozen om er geen chocola op te doen, omdat ik al 2 taarten met chocola serveerde.
  • De taart kun je ook van te voren maken en invriezen. Je hebt wat kans op kristalvorming, maar dat hangt af van je vriezer. Gun de taart wel minstens 3 uur om een beetje op te warmen.

Liefs van Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *