nieuwe kleding wassen kindje

Nieuwe kleding wassen of niet?

nieuwe kleding wassen kindjeNieuwe kleding wassen of niet. Laatst verscheen er een artikel online die vond dat je al je nieuwe kleding moest wassen voordat je het gaat dragen. Ik ben op onderzoek gegaan.

Nieuwe kleding voor de kindjes was ik wel altijd. Zeker voor pasgeborene is het belangrijk dat je nieuwe kleding goed wast, zonder wasverzachter. Dit is om te voorkomen dat ze huidirritatie krijgen op de chemicaliën waarmee kleding wordt geverfd en gefixeerd.

Maar wat blijkt, als je nieuwe kleding koopt, zeker vanuit een winkel, zitten er flink wat bacteriën in. Denk hierbij aan de E. coli, bacterie uit je ontlasting, maar ook andere bactieriën. Helaas wassen mensen niet allemaal goed hun handen. En als je dat dan toch wel doet, is het niet altijd te voorkomen. Nu denk ik dat het voor kinderkleding wel mee zal vallen. Maar de motivatie achter deze stelling is dat verschillende mensen de kleding passen en aanraken, alvorens het kledingstuk een keer gekocht wordt.

Gelukkig hebben mensen nog wel een goede weerstand, waardoor de bactieriën meestal niet schadelijk zijn voor je lichaam. En veel bacteriën heb je zelf al op je lichaam zitten. Dus of het nodig is om alle kleding te wassen, voordat je het draagt?

nieuwe kleding wassen kindjeMijn eigen kleding die ik online geshopt heb, was ik eigenlijk niet voordat ik het draag. Het is vaak niet gepast. En als dat wel het geval is, wordt de kleding altijd weer netjes gemaakt, voordat het verstuurd wordt naar de volgende klant. Kleding uit de winkel was ik soms, als het bijvoorbeeld een sale-artikel is. Dan weet je gewoon zeker dat het heel veel handen heeft aangeraakt.

Maar logischerwijs, was jij jezelf ook na het kleding passen in een winkel?

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.