Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Nieuwe haarelastiekjes

Laatst kwam ik in de winkel en toen zag ik ineens dit soort dingen liggen. Na lang nadenken viel het kwartje en bleken het haarelastiekjes te zijn.

Grappige dingen om te zien. Waar ik vooral naar benieuwd ben is of ze lang goed blijven qua vorm, en of ze niet breken. Dat ga ik nu testen.

Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Beter voor het milieu, ik denk het niet, tenzij het gerecycled plastic is. Helaas stond dat niet op het etiket. Maar ik wilde ze wel graag uitproberen.

Na ongeveer 2 weken in gebruik veren de frummels niet meer terug naar hun orignele vorm. Ze blijven ruimer staan, waardoor je de band een keer extra op je haar heen moet doen. Ik denk dat ze daardoor minder lang meegaan dan elastiekjes van echt elastiek met stof eromheen. Mits deze van goede kwaliteit zijn en niet na 2 weken al breken.

Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Voor iemand die elastiekjes te strak vindt zitten, zijn deze elastiekjes een uitkomst. De wokkelbandjes zitten een stuk minder strak, waardoor ik minder vaak het elastiekje uitdoe en mijn haar even los laat hangen. Daarnaast geeft de haarelastiek geen knik in het haar, wat gewone elastiekjes wel doen. Weer een pluspunt.

Het schijnt dat haarelastiekjes met een ijzer dingetje je haar beschadigen. Als je je haar lang wilt laten groeien, zou je dit het beste kunnen opsteken met een elastiekje. Echter die ijzeren dingetjes zijn niet prettig voor je haar. Maar als je het opsteekt, heeft het haar minder last van de omgeving. Dan zou het langer mooi blijven. Maar als dit zo is, denk ik dat deze bandjes wel goed zullen zijn. Ze voelen glad/zacht aan, er zit geen ijzer stukje aan, en ze oefenen minder druk uit op je haar. Win win, toch?

Voor kinderen vind ik deze wokkels wel wat groot. Wellicht dat er ook kleinere maten bestaan, maar die zijn hier niet te koop.

Kortom: tot nu toe ben ik erg tevreden over de elastiekjes.

Wat kun je er allemaal mee doen. Veel! Ik maak vaak een knot achterop. Heel simpel en snel. En door die praktisch onzichtbare kleur, zie er nog weinig van. Dat geeft het een leuk effect. Of een halve knot, met alleen haar van de bovenkant van je hoofd. Daarnaast kun je zo’n bandje ook gebruiken om een vlecht mee af te maken. Maar je kunt er vast nog meer mee maken.

Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Haartelastiekjes Ivette's life wokkel banden

Hebben jullie ervaring met deze elastiekjes of tips hoe je ze ook kunt gebruiken? Laat het me weten in een reactie!

Liefs van Ivette

Dit artikel is niet gesponsord.

 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.