Nieuw jaar nieuw groen

Nieuw jaar nieuw groen

Het nieuwe jaar is gestart. Kerstboom eruit, nieuw groen erin. Go #urbanjungle!

Nieuw jaar, dat betekent niet groen in huis. Tijd voor het voorjaar. Hoewel het nog geen lente is, is het wel fijn om weer vers groen neer te zetten. Je moet toch wat deze maand. Haha, nee hoor, zo erg is het niet. Ik ben altijd wel bezig met het interieur. Kleine dingetjes aanpassen, nieuw plantje hier, nieuw dingetje daar. Kaarsjes weer verplaatsen, etc. Dus de tekst is ook weer aangepast.

Nieuw jaar nieuw groen

In de Kerstsale heb ik deze groene plant gekocht, samen met het mandje waar de plant in staat. Ik was al een hele tijd op zoek naar zo’n mandje. En toen ik er een vond, moest er gelijk een plant in, uiteraard! Een Asplenium nidus L., ofwel een nestvaren of vogelnestvaren. Ik snap wel waar die Hollandse naam van komt. Je kunt er als vogel inderdaad een nest in maken, haha.

Nieuw jaar nieuw groen

Als gastvrouw voor Eerste Kerstdag heb ik ook dit mooie setje gekregen. 4 hyacinten in een pot. Ze staan nu al lekker open en geuren heerlijk in huis. Niet iedereen houdt van de geur. Dat kan ik me heel goed voorstellen. Wanneer de bloemetjes heel sterk gaan geuren, vind ik het ook minder lekker ruiken.

Nieuw jaar nieuw groen

Ik houd wel van groen in huis, zoals jullie inmiddels wel weten. Een echte jungle kun je het nog niet noemen, gelukkig. Ik houd wel van groen, maar te veel is te veel. Zoals het nu is, is het voorlopig goed. Ik weet nog niet waar we straks gaan wonen en hoe het huisje er dan ook uit ziet. Maar zo’n urban jungle wat je tegenwoordig meer zien, vind ik wel fijn. De monstera staat nog steeds in huis en die groeit ook aardig door. Veel water is veel groeien. Nu dus een varen erbij in een gaaf mandje.

Nieuw jaar nieuw groen

Nieuw jaar nieuw groen

Nieuw jaar nieuw groen

Nieuw jaar nieuw groen

Het hele kastje is trouwens weer een beetje aangepast. Alle potjes, kaarsjes en andere dingetjes zijn weer een beetje gedeclutterd. Lekker, hè, zo’n anglicisme. Gewoon weer opgeruimd en de hoeveelheid spullen verminderd. Ik heb wat dingetjes weggedaan en wat kaarjes op de grote schaal op tafel gezet. Zo in het voorjaar helpt dit opruimen ook weer voor een beetje licht en ruimte in je hoofd. En dat is na zo’n drukke periode altijd fijn!

Nieuw jaar nieuw groen

De monstera heeft trouwens een grapje met zichzelf uitgehaald. Zijn wortel is door een van de gaatjes van een van de bladeren door gaan groeien. Nee, ik heb het niet zelf gedaan. Ik zag het bij toeval toen ik dit kastje weer ging updaten.

Nieuw jaar nieuw groen

Ben jij ook zo gek op groen? Of ben je meer van de bloemen?

Liefs van Ivette

  

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.