New York Cheesecake

Dit keer geen echt recept, omdat het recept niet van mij is, maar van iemand anders. Wel deel ik het recept graag met jullie!

Deze New York Cheesecake heb ik dus niet zelf bedacht. Het recept komt uit de Allerhande, het nummer voor Pasen. Het was van origine een Paas cheesecake. Dit jaar was ik jarig na Pasen en vond ik het dan ook niet zo toepasselijk om de paaseieren ook op de taart te doen.

Ik heb wel iets veranderd aan het recept. De taart werkt ook prima met 100 gram minder monchou. Deed ik dit expres? Nope, ik was het pakje simpelweg vergeten. Ik probeerde het nog wel toe te voegen naderhand, maar ik kreeg het niet mooi glad, het pakje lag namelijk nog in de koelkast. Dus ik het het uiteindelijk eruit gelaten. En dat ging prima! Scheelt ook weer calorieën.

New York Cheesecake

Finishing touch

Om de taart zonder paaseieren wel mooi te laten zijn, wilde ik er wel iets mee doen. Ik bedacht dat het wel mooi is om met pistache te werken. Grof gemalen pistachenoten met wat hele noten erbij. Deze pistachenoten heb ik gemalen door je in een zip-lock plastic zakje te doen en dan met een deegroller over de noten te gaan. Let op dat er geen tot weinig lucht in het zakje zit. Ga door tot je tevreden bent over het grootte van de nootjes.

Maar alleen pistache vond ik niet genoeg. In combinatie met blauwe bessen krijg je de kleurcombinatie groen, blauw en geel. Een mooie combinatie, maar de garnering is nog niet compleet. 3 kleuren an sich is genoeg, maar er moest nog wel iets bij. Dus iets met de kleur geel en dat werd een mango gelei. Je kunt natuurlijk ook verse mango erbij doen. Dat heb ik later ook gedaan en was prima!

New York Cheesecake

Hoe maak je dat?

120 g bevroren mangoblokjes
50 g simple syrup (100 gram water en 100 gram suiker verhitten tot een egale siroop)
10 g citroensap
2 blaadjes gelatine

  • Week de blaadjes gelatine in koud water voor ongeveer 10 minuten. Verwarm langzaam de mango met de siroop op laag vuur. Wanneer het warm is kun je met een staafmixer de mango gaan pureren. Voeg dan de citroensap toe en roer het goed door elkaar. Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe en roer tot de gelatine is opgelost. Haal de pan van het vuur. Haal de gelatine door een zeef en laat het afkoelen, eventueel in de koelkast.
  • Pak dan een blender en maal het heel fijn. Dan krijg je een gladde gelatine. Ik had het hier in een hakmolen dat bij de staafmixer komt gedaan. Dat werkt niet goed genoeg en krijg je klontjes. Het moet mooi fijn en fluweel-achtig worden. Dan kun je het met een rond spuitmondje en spuitzak op de taart spuiten.

Wanneer je de taart gaat opmaken, kijk dan naar het geheel, kijk door spleetjes van je ogen en zie of het geheel klopt, of dat er een besje een beetje scheef ligt. Klinkt misschien pietluttig, maar voor foto’s is dat ene scheve plekje bepalend.

New York Cheesecake

Een paar extra tips bij het recept

  • Controleer regelmatig de temperatuur van de oven. Het is van groot belang dat de oventemperatuur beslist niet boven de 130 graden Celcius komt. Gewoon op 120 houden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oventhermometer. Die houdt goed zicht op de temparatuur. Die is bij mijn oventje regelmatig anders dan wat de oven zelf aangeeft.
  • Open de oven niet tijdens het bakken. Dat mag alleen wanneer de taart zo goed als klaar is en je wilt checken of de taart de oven uit mag.
  • Gebruik een echte cup op de bodem goed plat te drukken. Dat werkt perfect!
  • Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, dat maakt het uithalen van de puntjes taart een stuk makkelijker en breekt de bodem een stuk minder snel.

New York Cheesecake

New York Cheesecake

 

Wat vind je van de taart? Ga je de taart maken? Heb je vragen? Laat het in een reactie weten!

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.