Update april

Monthly update: april 2018

En zo is er weer een maand voorbij. Een maand met verschillende eerstes als alleenstaande ouder. Maar ook de maand van mijn verjaardag. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Een van die eerste dingen was samen douchen met twee kinderen tegelijk. Ik deed dat vrijwel nooit, omdat ik het niet prettig vind. Ik ben dan bang dat een van de kinderen met zijn hoofd op de stenen vloer valt. Een van die dingen die ik steeds vergeet te kopen is een rubberen mat voor in de douche. Maar dat is een ander verhaal. En zo geschiede, ik heb met twee kinderen tegelijkertijd gedouchet. En dat is eens maar niet meer. Maar ik heb het gedaan. Het is onhandig en die kinderen staan om de speeltjes ruzie te maken. Nee, dat ga ik niet meer doen. Voortaan ben ik gaan douchen met Fynn eerst en daarna Elsha. Elsha kan ik prima achter een tablet of telefoon met youtube zetten en zij vermaakt zich prima. Dus eerst Fynn douchen, fles drinken, ondertussen afdrogen en pyjama aan, tanden poetsen en in bed leggen. Daarna met Elsha het zelfde riedeltje en ook naar bed. Dan lees ik nog een verhaaltje voor ze voor en gaan de lampen uit en de oogjes dicht (vaak genoeg nog niet hoor).

Het was ook de laatste maand van Elsha bij de peuterspeelzaal. Omdat ik meer moet en wil gaan werken zal de opvang anders worden en is er geen ruimte meer voor de peuterspeelzaal. Dat ging me wel aan het hart, want ze had het er zo leuk. Ze ging ontzettend goed en was er vrijwel altijd vrolijk en ging zingend naar huis. Maar goed, ik mocht een uurtje van mijn werk weg om haar te laten trakteren op de peuterspeelzaal. En dat was wel bijzonder hoor, zo’n eerste keer uitdelen. Ik had bedacht een splash bal met een bedankt kaartje eraan en een doosje rozijntjes erbij.

Deze maand was ik ook jarig. Voor de verandering heb ik dat een keer niet zo groot gevierd. Mijn oma lag ook in het ziekenhuis en met de situatie had ik er ook niet zo veel zin in, om een heel buffet te maken. Niet iedereen kon ook komen. Dus ik had een paar taartjes gemaakt en een paar kleine hapjes in huis gehaald. Het zat me wel gebakken. De taarten die ik overigens had gemaakt, waren wel supergelukt. Zie de foto, haha. En toch, ondanks dat ik het klein vierde, ben ik wel weer enorm verwend. Met geld en cadeaubonnen, een uitje, verschillende boeken en nog veel meer. Het recept voor de hemelse chocoladetaart lees je hier. Het recept van de cheesecake is vanochtend online gekomen.

Update april

Van mijn jongste zusje kreeg ik het uitje, een trip naar Gaia Zoo in Kerkrade, Zuid-Limburg wel te verstaan. Dus die week erna op zaterdag zijn we naar de dierentuin gegaan. Een leuke roadtrip waarbij we onderweg de koffiepauze plek ‘De Lucht’ helaas gemist hadden. Ik was ook een beetje in slaap gevallen, haha. De dierentuin was mooi! Nog niet helemaal af, maar het zat vernuftig in elkaar. Na elke route kom je eigenlijk weer bij dezelfde plek terecht, waar je wat kunt eten en drinken. De dieren hadden ook de ruimte om te bewegen en er werden veel dieren gevoerd op momenten dat je mocht toekijken. Het enige wat een beetje tegenviel was het aquarium. Dat was 1 bak met wat vissen van ongeveer 4 meter lang en 3 meter hoog. Meer niet. En er mochten wel wat bankjes bijkomen! Maar dat is dan het enige. De natuur is vol en groen, de sfeer de gecreëerd wordt is fijn. Zeker een bezoekje waard!

update april

update april

Ja echt, je kon heel dicht bij de dieren komen. De gier op de eerste van 2 foto’s lopen in een volière waar jij ook doorheen loopt. Je kunt, als de vogels dat willen, ze aaien. Ik zou het niet adviseren, want ze zijn vrij agressief. Maar deze foto is op ongeveer een meter afstand gemaakt. En de antilope is ook van heel dichtbij gemaakt. Deze dieren kunnen jou neit echt zien, je kijkt door bamboehout en stalen rekken heen, maar met een goede positie kun je van heel dichtbij een foto van deze dieren maken. Ik zal later deze maand nog een plog plaatsen van foto’s die ik gemaakt heb ik de dierentuin.

Daarna zijn we naar Rolduc geweest, de abdij en kerk in Kerkrade. Dat is een locatie waar ik nu al voor de derde keer kom, maar het is er zo fijn en zo mooi. Binnengelopen in de abdij, konden we ook naar de kerk. En daar vielen we onze neus in de boter. Een meneer gaf een rondleiding/uitleg over de kerk en de mensen zaten in de banken. Dus wij schoven stilletjes achteraan aan. Zo konden we genieten van allerlei nieuwe kennis voor ons over deze kerk, en het orgel. Daarna hebben we nog wat geborreld bij de Kannunik, het restaurant van de abdij. Ze hadden de binnenplaats (buiten) voorzien van tafels, stoelen en parasols. Ik bestelde een plankjes tapenade en dat zag er zo uit. De sla is in plaats van rauwe olijven, die lusten wij eigenlijk niet echt. Heel grappig was wel dat wij de jongste bezoekers waren. De rest was al gepensioneerd (of bijna) en had een haarkleur dat eigenlijk best wel grijs was, haha. Daarna hebben we heerlijk gegeten in Breukelen bij Van der Valk. Het zat er afgeladen, maar gelukkig was er nog een tafeltje voor ons vrij. Als voorgerecht had ik de carpaccio en als hoofdgerecht had ik een vegetarische pastasalade met spinazie en een warme geitenkaas met honingmosterddressing. Een dikke aanrader.

update april

update april

De foto van de geitenkaas is helaas niet zo scherp. De foto’s zijn gemaakt met mijn mobiel en niet met mijn fototoestel. Tjah, ik ben dan ook geen fotograaf, haha. Maar als ik deze foto zie, krijg ik toch weer trek in die geitenkaas. We hadden overigens een carpaccio besteld die we met z’n tweeën zouden delen. We hadden al genoeg gegeten, maar die carpaccio wilde ik niet laten staan. Dus de lieve ober had ervoor gezorgd dat de carpaccio verdeeld werd over twee kleinere borden. Hoe lief is dat! En hij was megalekker, en zonder rode ui!

En zo ging de maand alweer voorbij.

Liefs van Ivette

 
 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.