Molotow masking pen

DSC_0840Onlangs heb ik iets nieuws aangeschaft, de Molotow masking pen. Een heel leuk dingetje voor de knutselaars onder ons. Met deze pen kun je heel leuke kaartjes maken voor een ander. Je kunt er kerststerren meemaken, of een handletterd woord, zoals in dit artikel te zien is. Lees verder hoe je de pen gebruikt!

DSC_0801Deze pen kun je op verschillende papieren gebruiken. De pen laat een blauwe streep achter. Gebruik je de pen voor het eerst, schud de pen dan goed door. Druk daarna op een kladondergrond, totdat er masking vloeistof op je ondergrond komt. Nu kun je de pen gaan gebruiken. Daarna altijd even schudden voor gebruik.

DSC_0832Ga je een keer mis op het papier, kun je de pen zo wegwrijven. Heel handig! Het mooie van deze masking pen is dat aan het eind van je project, je de blauwe lijnen heel makkelijk kunt uitgummen.

Op het moment gebruik ik voor papier Strathmore Watercolor paper, de postcard variant. Ik merk dat dit papier vrij makkelijk rimpelt en velletjes geeft als je een paar keer met de pen over hetzelfde papier gaat. Voorzichtigheid is dus geboden.

DSC_0802Eenmaal droog, kun je daarna je papier gaan versieren. Dit kan met inkt, met waterverf of een ander inkleuringsmethode. Vandaag laat het zien met waterverf. Hiervoor het je nodig:
– waterverf
– enkele penselen
– verftape
– twee potjes met water
– je kaartje
– wat keukenpapier

Plak je project vast aan een ondergrond die vies mag worden. Dit doe je met de verftape. Ik gebruik hier tape van de Action. Om te voorkomen dat het je project stukmaakt, kun je de tape eerst over je arm of broek laten gaan. Zo is de tape iets minder plakkerig.

De twee potjes met water gebruik je als volgt. Een potje is voor het schone water. Zo krijg je geen kleuren in de waterverf die er niet horen, een kleur raakt zo niet besmet met een andere kleur. De tweede pot water gebruik je om je penseel schoon te maken na gebruik. Het gebruikte penseel maak je vervolgens wat droog met een keukenpapiertje.

DSC_0834Ga eerst met het penseel door het water bedek dan je project met water. Dit mag goed in het water staan. Dat helpt het verloop van de kleuren. Kies dan je kleuren. Waar je wilt beginnen, waar je wilt eindigen en wat je ertussen in wilt. Breng dan je startkleur aan met wat stipjes en smeer het met het penseel uit. Als je tevreden bent over de kleur, maak je penseel schoon in een potje water, dep het af met keukenpapier en maak dan het penseel weer nat. Ga naar je volgende kleur en zorg dat er genoeg pigment op het penseel zit. Breng dit dan aan naast de eerste kleur, ook in stipjes en smeer het dan uit. Doordat de ondergrond al nat is, zal het kleurenverloop makkelijker gaan. Ga zo door tot het eind van het project.

Ben je niet tevreden over een overloop van kleuren? Maak je penseel schoon en nat. Ga dan met het penseel over het onjuiste gedeelte. Met water kun je de boel goed aanpassen.

DSC_0839Ben je teverden? Laat het werkje drogen, voordat je de tape los haalt. Gebruik eventueel een heattool om het proces te versnellen. Is het droog, dan kun je met een gum of adhesive eraser de molotow masking fluid weghalen van het project. Pas wel op. Op het papier wat ik gebruik merk ik, dat wanneer je net iets te vaak gumt, de verf ook lichter van kleur wordt.

1468006029864Wanneer je de tape weghaalt en er is toch wat onder gelekt, kun je de plekjes heel makkelijk minder zichtbaar maken. Echt weggaan zullen ze niet, maar een stuk lichter maken zeker wel. Ga met een plat penseel dat goed nat is overhet gelekte stukje, dep het daarna droog met een keukenpapiertje. Voil√°, de kleur is een stuk lichter. Herhaal dit proces net zo lang tot je tevreden bent, of het papier er genoeg van heeft. Doe dit wel pas, wanneer je project zelf droog is.

Het eindresultaat is een speels effect van een witte tekst met een kleurige achtergrond. De kaart kun je natuurlijk nog versieren met parels, bloemen of andere embellishments.

DSC_0840Heb je het zelf ook een keer geprobeerd, vind ik het wel leuk om dat te zien. Je kunt foto plaatsen onder het bericht op facebook of op instagram. Via google+ of pinterest ben ik ook te volgen.

Dit bericht is niet gesponsord maar een persoonlijk bericht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.