Ivette's life Milestone cards #1

Milestonekaartjes #1

20160824_170122Binnenkort wordt onze zoon geboren. Het zal niet meer dan 2,5 weken duren. Om de gedenkwaardige dagen vast te leggen heb je tegenwoordig milestone cards, of mijlpaalkaartjes. Deze kun je bij verschillende winkels kopen. Ze zijn er leuk en laten je even stil staan bij de bijzondere dag. Vandaag laat ik je zien hoe je ze zelf maakt.

20160824_153418Voor Elsha had ik een setje gekocht. Een leuk en kleurig setje die je bij elk moment kunt neerleggen. Deze gebruik ik in de Project Life fotoboek van Elsha. Dit is binnenkort te zien in Project Life #2 bericht. Omdat deze kaartjes dus in gebruik zijn, leek het mij nu leuk ze zelf te maken. De stijl die op het moment in is, heet monochrome. Je ziet het terug in kleding van kinderen en andere dingen, het zwart-wit in verschillende printjes etc.

In deze serie laat ik zien hoe je ze zelf maakt. Het enige wat je nodig hebt voor vandaag is stevig papier, een potlood, wat Pigma (of andere fineliner) pennen, brush pen, lettervoorbeelden en een beetje geduld.
Hoe maak je ze?
20160824_1550101 Eigenlijk heel simpel. Ik heb eerst een A4 stevig papier in vieren gesneden. Zo zijn de kaartjes groot genoeg. Daarna ben ik met een potlood de letters gaan uitschrijven. Mocht het niet goed zijn, kun je het zo weer weggummen. Druk echter niet te hard op het papier, anders blijf je het zien. Ik vind het leuk om ieder woord in een ander lettertype te doen. En ze eventueel opvullen met een leuk printje.

20160824_1633332 Als je tevreden bent met de potloodletters, kun je ze gaan overtrekken met de pennen. Ik heb Pigma micron 02, 04 en 08 gebruikt. 04 gebruik ik voor het overtrekken van de lijntjes van de letters. 08 gebruik ik voor de buitenrand. 02 gebruik ik voor het invullen van de letters, zoals stipjes, blaadjes enzo. 08 gebruik ik voor de vakken die ik ga opvullen, of de randen langs het kaartje. De opvulling doe ik met de brush pen. Tevens gebruik ik de brush pen voor bijvoorbeeld het woord ‘Vandaag’ in de foto bij punt 3.

20160824_1632153 Voor inspiratie kun je terecht op onder andere pinterest. Ik heb een apart bord gemaakt voor dit soort dingen en die vind je hier. Let op, je dient wel ingelogd te zijn op pinterest op dit bord te kunnen zien. Daarnaast kun je voorbeelden van brush lettertypen vinden op internet. Op de hoofdpagina, hier, van deze kolom aan artikelen vind je een website, Pretty Pink Posh, die gratis lettertypen aanbiedt.

4 De versiering breng ik pas aan wanneer ik tevreden ben over de letters. En wacht altijd enkele minuten voor ik verder ga. Vervolgens breng ik de versiering ook eerst met potlood aan. Om te voorkomen dat je een fout maakt die niet meer weg te halen is.

5 Als je randen aanbrengt, wacht dan ook eerst even tot de inhoud droog is. Zo voorkom je vegen. Ik raad ook aan om de lijnen van boven naar onder in 1 x te doen, zodat je geen onderbrekingen hebt. Je kunt natuurlijk wel van hoek naar hoek werken en dan je kaart draaien, voordat je verder gaat met de volgende lijn. Een tafel waarop je niet blijft plakken is erg handig. Dit voorkomt bubbels en hobbels in de lijn.

20160824_1658466 Als je tevreden bent over het overtrokken werk, kun je dit het beste 5-10 minuten laten drogen, voordat je het potloodwerk gaat uitgummen. De maakt de kaart helemaal af. Als je na het gummen de lijn nog een beetje zien, kun je nog wat extra proberen te gummen. Maar vaak is dit een teken dat je te hard op het papier hebt gedrukt. Dit is altijd even zoeken en afhankelijk van wat voor potlood je gebruikt.

Bedankt voor lezen! Vind je dit artikel leuk, of de website? Je kunt me volgen via facebook, google+, instagram, pinterest en bloglovin’.  Wil je iets laten weten kun je ook een bericht onder dit artikel plaatsen. Via facebook en instagram laat ik snel weten wanneer onze man geboren is.

Liefs van Ivette
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.