Milestone cards #2

dsc_0563Eind augustus heb ik laten zien hoe ik enkele milestone kaartjes gemaakt heb. Dat waren de eerste vier, voor Fynn. Hij is inmiddels 4 weken en vandaag laat ik zien hoe ik de volgende kaartjes heb gemaakt.

20160824_170122De eerste kaartjes die ik gemaakt heb betreffen zijn geboortedag, 1 dag oud, 1 week oud en 2 weken oud. De kaartjes heb ik zelf getekend met potlood en daarna overgetrokken met fineliners. Hoe precies lees je hier.

In deze aflevering maak ik gebruik van embossing poeder. Dit heb ik al eens eerder laten zien in een kaartje, maar dan met een stempel. Vandaag laat ik zien dat je dit ook kunt doen met een inktpen met Versamark inkt. Deze pen kwam ik onlangs online tegen en dacht, daar kan ik leuke dingen mee maken.

dsc_0545Deze vier kaartjes zal ik bedekken met Versamerk inkt en embossing poeder. Je hebt dus niet veel nodig:
– embossing poeder naar keuze (ik heb deze, deze en deze gebruikt)
– potlood en gum
– Versamark inkt pen
– heattool
– kaartjes
– A4, 1x gevouwen
– evt.

Hoe maak je ze?
dsc_05481 Teken eerst heel lichtjes met potlood de tekst die je wilt. Ben je niet tevreden, dan kun je het weggummen en nogmaals proberen. Gebruik eventueel stempels om het kaartje op te vullen.

2 Trek de potloodletters over met de Versamark inktpen. In tegenstelling tot de inktpad van Versamark is de pen een stuk eerder opgedroogd. Ik adviseer dan ook teksten per woord te voorzien van poeder en het dan te verhitten, voordat je verder gaat naar het volgende woord.

dsc_05493 Voorzie de inktdelen van embossing poeder. Als ik eenmaal een potje heb geopend, bewaar ik het gros in een groter bakje (Action). Je kunt dan het potje gebruiken als lepel. Strooi het embossing poeder altijd boven een los A4’tje die je eerst hebt dubbel gevouwen.

4 Zet je heattool aan en wacht ca. 10 sec voordat je hem gebruikt. Plak ondertussen (eventueel) je kaartje vast aan de tafel of werkblad. Zo gaat hij iets minder krullen. Ga met de heattool over de tekst heen. Zodra het smelt kun je verder. Binnen enkele seconden moet het smelten. Gebeurt dit later? Dan is je heattool nog niet op temperatuur. Blijf niet te lang op het gesmolten deel hangen met de hete lucht, dan raak je het effect ervan kwijt.

dsc_00095 Laat het even afkoelen en klaar is je kaartje!

Er zijn verschillende soorten embossing poeders op de markt. Op deze kaartjes heb ik 3 verschillende soorten embossing poeders gebruikt. Maar er zijn meer soorten en merken op de markt.

Vind je dit artikel leuk, of de website? Like ons dan via een van de volgende kanalen, facebook, google+, instagram of bloglovin’. Ook via pinterest ben ik te volgen. Hier vind je allerlei dingen die ik bewaar (als een soort prikbord), voornamelijk gevonden op pinterest. Maar ook de dingen die ik zelf gemaakt heb vind je er terug. Dit bericht is niet gesponsord. Producten zijn door mijzelf aangeschaft.

Bedankt en liefs,
Ivette

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.