Mijn wens voor de toekomst

Sinds Elsha er is, heb ik mooie dromen voor haar. Maar vooral dat zij gelukkig wordt in wat zij wil gaan doen. Dit soort wensen heb ik vooral, sinds haar geboorte. Nu Fynn er is, heb ik er meer wensen bij gekregen.

Geen onmogelijke wensen. Nee, het zijn wensen van praktischere aard. Zo heb ik al sinds dat hij een paar dagen oud was en het weer zich weer eens van zijn warme kant liet zien, enorme zin om naar Frankrijk op vakantie te gaan. In 2016 is dat niet gelukt, maar dit jaar lijkt me dat heerlijk. Elsha is dan 2 jaar oud. Fynn zal, afhankelijk van wanneer we weggaan, net wel of geen 1 jaar oud zijn. Ik heb het er wel al over met Niels. Ook hij ziet leuke dingen voor de vakantie.

Als ik dan zo terug denk aan mijn eigen jeugd, hoop ik mijn kindjes dat ook mee te kunnen geven. Fijne vakanties in de zomer, leuke dingen bezichtigen en niet te veel moeten. Ik weet nog wel dat we bijvoorbeeld een dag rust en een dag wat leuks gingen doen. Heerlijk vond ik het om op de camping rond te banjeren, soms met vriendjes en vriendinnetjes. Soms met mijn zusjes. Heerlijk vond ik het ook om bijvoorbeeld naar een kasteel te gaan. Heerlijk wegdromen bij de geschiedenis. De helft van het verhaal krijg je vaak niet mee, omdat de rondleiding dan alleen in het Frans is.

Een herinnering is dat we naar een kasteel gingen, en de auto in de berm moesten parkeren. Daarna was het nog een grote klim/wandeling. Eenmaal bij het kasteel was er van alles te doen voor kindjes. Met name voor jongens (vandaar ook de wijziging in wensen) was er veel te beleven. Je kon je omkleden tot ridder of jonkvrouwe. Als ridder kon je dan meedoen aan de spelen. Hoe leuk is dat!

Heerlijk vond ik het ook om een hapje te eten ergens en dan een glaasje jus d’ananas te bestellen. Nu nog is dit voor mij een glaasje Frankrijk drinken. Als iemand weet waar dit te koop is, ik hoor het graag. De Lidl verkoopt het niet meer.

wens voor de toekomst ivette's lifeVerder hoop ik natuurlijk dat ook Fynn gelukkig wordt in wat hij later gaat doen.
Of ze iets met muziek gaan doen? Geen idee. Willen ze dat, dan is het prima. Willen ze het niet, dan is het ook goed! We gaan ze niet stimuleren of pushen om een bepaalde hobby of beroep te kiezen, maar zullen ze ondersteunen waar ze dat nodig hebben en motiveren er hard voor t werken.

Het belangrijkste is gezond en gelukkig leven, en dat ze zichzelf kunnen zijn!

Hebben jullie mooie wensen voor de kindjes? Daar ben ik benieuwd naar!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.