‘Met oprechte deelneming’

dsc_0036Soms heb je ze wel eens nodig, condoleancekaartjes. Als er helaas een bekende overlijdt, dan heb je niet altijd de zin en tijd om een kaartje te maken. Dus heb ik er een paar gemaakt, zodat ik er enkele in de kast heb liggen.

Ik heb al heel lang een stempel van Joy!Crafts liggen, die ik nog niet had gebruikt. Maar het idee voor deze kaartjes heb ik al sinds ik de stempel in huis heb (zo’n 3 jaar geleden). Eindelijk heb ik de stempel gebruikt.

De stempelset van het alfabet heb ik ooit in London gekocht, toen ik daar met mijn vader twee dagen was. Waar dat precies was weet ik niet meer. Het enige wat ik nog weet is dat het vlakbij het British Museum was, in een apart winkeltje, in een zijstraatje.

dsc_0035Wat heb je nodig:
– papier waarop je project komt
– de kaart waarop je het plakt
– Hero Arts ink Tide Pool
– Ranger Distress ink Dried Marigold
– EK succes powder tool
– Versamark ink pad en pen
– paperpads blending tool
– waterspray
– Joy! Crafts bloemenstempel
– acrylblok
– zwarte inkt (ik gebruik een oude die niet watervast is, dat is wel handig voor dit project)
– Mboss Silky gold embossing poeder
– Lindy’s SG Midnight Emerald embossing poeder
– oude stempelset van het alfabet
– werkblad
– keukenpapier
– schilderstape (action)
– lijmroller (action)

Hoe maak je het?
dsc_00131 Plak je papier vast met schilderstape, plak hierbij een brede witte band af. Ga met je blending tool, gevuld met inkt, over het papier en maak een ombre-effect. Dit doe je door iedere keer van een kant het papier op te gaan naar de andere kant. Draai goed rondjes met je blending tool. Zo voorkom je zichtbare strepen en rondjes. Gebruik voor iedere kleur een apart kussentje. Deze zijn los te koop. Wil je later kunnen splashen met een waterspray, gebruik dan vooral Ranger Distress inkt. Deze reageren op water, ook als ze weer droog zijn. Dit doet niet elke inkt. Probeer dit eerst even uit op een kladvelletje, voordat je het echte werk gaat maken.

dsc_00162 Zodra je tevreden bent over het kleurverloop, stempelen we het bloemetje op de kaart. Het mooist vind ik wanneer deze precies starten op de rand van het kleur effect. Daarom haal ik de schilderstape nog niet weg. Ik stempel deze net iets op het tape, zodat de stelen van de bloemen goed aansluiten. Ik gebruik hier zwarte inkt voor. Een kleurfestijn vind ik niet zo toepasselijk op deze kaarten. Gebruik je geen watervaste zwarte inkt? Droog dan eerst de kleurlaag met een heattool of laat het goed drogen aan de lucht. Zo voorkom je uitlopers en blijft de zwarte stempel mooi scherp.

dsc_00173 Laat de inkt dan drogen als je geen watervaste zwarte inkt gebruikt. Het de inkt wel watervast, dan kun je gelijk door. Ik heb daarna wat water op het project gespoten met een waterspray. Ook heb ik eerst wat op mijn hand gespoten en daarna laten druppelen op het papier. Dit heb ik wat seconden laten intrekken, totdat ik kleurverschil zag optreden. Dit heb ik afgedept met wat keukenpapier. Daarna heb ik heb ik het laten drogen met een heattool. Wel heb ik hier even een kwartje moeten laten vallen. Met niet-watervaste inkt is het watereffect beter te doen, voordat je de zwarte stempel zet. Ander krijg je alsnog uitlopers, als je niet snel genoeg het water wegdept.

dsc_00204 Vervolgens heb ik de tekst ‘met oprechte deelneming’ erop gestempeld met Versamark inkt. Wel heb ik het papier even bepoederd met de EK succes tool. Dit bewerkt alle vette en nog natte vlakken, zodat embossing poeder niet op ongewenste plekken blijft plakken. Bij deze kleur heb ik gekozen voor een gouden embossing poeder. Wel heb ik twee dsc_0023keer het gouden poeder over de tekst gedaan. Zo vond ik het relief gladder en sterker aanwezig. Een keer met poeder het woord maken, geeft een korrelig effect. ‘Met oprechte’ is al twee keer gedaan, ‘deelneming’ is een keer bewerkt met embossing poeder.

dsc_00375 Daarna heb ik het op een kaartbasis geplakt, die ik heel toevallig bij de Wibra vond. En klaar is kees. Zo heb ik er twee gemaakt. De tweede is met Hero Arts Tide Pool gemaakt en Lindy’s SG embossing poeder gemaakt.

Dit was de kaart voor vandaag.

Wil je meer van me zien? Volg me dan via facebook, instagram, google+, pinterest of bloglovin’.

Liefs,
Ivette

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.