meptaartje Ivette's life

Meptaart

DSC_0870Als laatste had ik voor de verjaardag van onze dochter een meptaartje gemaakt. Dit leek mij wel leuk om te maken, zodat zij er zelf van kan snoepen, mee spelen, of wat dan ook. De taart zit vol met bloemen en als versiering had ik wat vlinders gemaakt.
Dit berichtje is geen specifiek recept, maar een (hopelijk) leuk berichtje, waaruit je misschien tips kan halen voor je eigen meptaartje. Elsha had in ieder geval erg genoten.

DSC_0835Als cake had ik naturel biscuit genomen. Je kunt hiervan zakken kopen bij verschillende taartwinkels van verschillende gewichten. De zak is heel handig en je kunt er vele taarten mee maken. Ik had een basistaart van 20 cm doorsnee gemaakt. Vervolgens de taart door de helft gesneden en daaruit 3 rondjes gehaald. Dit heb ik gedaan met een cirkeluitsteker van ca. 8-10 cm doorsnee.

DSC_0799Om de taart af te maken had ik van te voren al vlinders gemaakt. Deze vlinders heb ik gemaakt van fondant met wat tylosepoeder. Dit poeder gebruik ik om het sneller hard te laten worden. Je kunt dit kopen bij een van de taartenwinkels. Verder had ik hiervoor vlinderuitstekers gekocht, gevonden in China. Thuis wel eerst even onder de hete kraan gehouden. Je weet maar nooit. Als mensen willen weten hoe je de vlinders maakt, laat even weten via een van de bekende kanalen (te vinden onderaan de pagina). Dan kan ik daar een apart berichtje over schrijven.

Om het niet te moeilijk te maken heb ik een botercreme gemaakt. Een heel makkelijk recept van 1 deel boter en 2 delen poedersuiker. De boter had ik op tijd uit de koelkast gehaald, zodat het goed op kamertemperatuur is. Roer in een mixer altijd eerst de boter luchtig en romig, voordat je de poedersuiker toevoegt.

DSC_0836De vullig was simpel botercreme en de buitenkant ook. De taart hoeft natuurlijk niet op, haha. De buitenkant had ik eerst afgesmeerd met botercreme, zodat het een mooie dichte laag had en niet ging kruimelen bij het opspuiten. Zet na een ‘crumbcoat’ de taart wel eerst in de koelkast. Dan is de taart ook steviger.
Het opspuiten van de bloemetjes deed ik met 4 verschillende spuitmondjes een bladspuitmondje. Voor alle bloemetjes had ik een andere kleur genomen, dat ook wel zo leuk. De blaadjes zijn uiteraard groen. De spuitzakken met mondjes had ik al klaargelegd, dat is wel zo makkelijk. De bloemenspuitmondjes, zogenaamde Russian tips, zal ik in een later bericht beschrijven.DSC_0845 Als eenmaal de bloemetjes erop zitten, kun je met de bladspuitmond de blaadjes spuiten. Houd hierbij een verticale lijn van de tip (Engels voor spuitmondje) in gedachten, zodat de blaadjes horizontaal gespoten worden. Heb je alles gespoten, zet dan de taart nog even in de koelkast voor stevigheid. Dit is echter niet noodzakelijk.

Elsha hadden we in een normaal jurkje gestoken, zodat het niet heel erg was als het onder de taartsmeer kwam te zitten. Daarna even afgedoucht en in haar verjaardagsjurk gestoken. Ze had ervan genoten, eerst voorzichtig en daarna toch in de aanval. Even geholpen met de binnenkant door de taart door te snijden, maar man wat vond ze die taart prachtig.

Vind je het berichtje leuk, de taart of de blog, laat het weten door te liken op een van de bekende bronnen: facebook, google+ of instragram. Een berichtje achterlaten hieronder kan natuurlijk ook.

Tot het volgende bericht!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.