matt top coat hema

Matte top coat HEMA

Vanochtend kon je al lezen dat ik verschillende nieuwe kleurtjes nagellak heb gescoord. Een van die potjes was ook een top coat met matte finish. Hier lees je mijn ervaring.

Bij het uitzoeken van nieuwe kleurtjes nagellak kwam ik dit potje tegen, Top Coat Matt van de HEMA. Een matte nagellak is natuurlijk helemaal hip en als dat in een potje komt als toplaag voor andere kleurtjes, voor een leuk prijsje, dan zeg ik doen. Nu kun je ineens met al je kleurtjes nagelak een nieuwe tint maken.

De matte finish is makkelijk aan te brengen, als een normale top coat. Het is iets wat meer vloeibaar dan een normale lak, het is even aanvoelen hoeveel je op je kwastje kunt doen. Maar eenmaal goed, dan smeer je het er makkelijk op. En dan denk je misschien dat het lang gaat duren, voordat het droog. Nope, binnen een minuut is het al een matte laag. En als je blaast op de lak, zie je het zo veranderen.

Hieronder zie je eerst de nagellak zonder top coat matt, de tweede foto is met de top coat.

matte top coat hema

matte top coat hema

Puntje van aandacht, ik ben niet altijd zo geduldig met nagellak, maar het is min of meer noodzakelijk om te wachten tot de kleur nagellak echt goed droog is. Is het nog maar enigszins vochtig, dan neem je die kleur mee op je kwastje en besmet je het potje met een kleur. Doe daar echt voorzichtig mee!

Met het resultaat ben ik wel heel blij. Het ziet er mooi uit, wanneer je rechte streken maakt met het kwastje. Wanneer je dat niet doet, zie het wel terug in de lak als het volledig gedroogd is. Wanneer je niet alle nagellak meeneemt onder de top coat, dat kan wel eens gebeuren, dan zie je de gladde lak wel terug langs je nagelriem. Maar al met al een aardig snelle matte finish op je nagels. Ik vind het een aanrader!

matte top coat hema

matte top coat hema

Wat vind jij? Ken je de top coat matt al?

Liefs van Ivette

Niets in dit artikel is gesponsord, de producten zijn zelf gekocht. Dit artikel bevat affiliate links. Jij hebt er niets aan en ondervind geen nadeel. De cookies zullen na verloop van tijd meestal vanzelf verdwijnen (zogenoemde affiliate cookies). Maar ik kan wel iets verdienen als jij iets koopt via een van de links.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.