mama zei kit

Mama zei kit

Je hebt allemaal wel eens zo’n moment je dat je jezelf toch best een loederouder vindt. Ik deel je een van mijn momenten.

‘s Avonds zit je gezellig aan tafel, na een drukke dag werken, lekker te eten. De kinderen zijn wat aan het klieren met hun maaltijd, maar dat mag de pret niet drukken. Je probeert het gezellig te houden, want het was voor iedereen een drukke dag. Op een gegeven moment zit een van de kinderen buiten proportie te klieren en om te voorkomen dat je straks alles weer mag schoonmaken, schiet je hand naar die ene lepel die de lucht door dreigt te vliegen. De lepel heb je vast, maar dan tik je met je elleboog je glas drinken omver. Een baalmomentje zeg maar, maar omdat mensen hun emotie graag uiten (niet iedereen trouwens), floep je er het woord K*T eruit.

Tjah, wat doe je dan? Om te voorkomen dat zij dat woord gaat rondbazuinen op de opvang, omdat het een uitroep is, moet je toch iets verzinnen. En dan maak ik er maar snel van Elsha, mama zei kit. Eerst begint ze tegen te sputteren, Nee, mama zei… Maar na vaak genoeg zeggen dat ik kit zei, gaat zei dat vanzelf ook herhalen. Gelukkig maar.

Over ‘rare worden’ gesproken. Ergens afgelopen week begon Elsha ineens, papa heeft een piemel. Ja, dat klopt. Maar een peuter kan er heel wat leuks van maken. Papa heeft geen piemel, Elsha heeft een piemel, papa heeft twee piemels, Fynn heeft geen piemel. Meerdere variaties kwamen voor en dat is zo grappig. Ik heb daar wel bewust voor gekozen, om het er nu al met haar over te hebben. Dat is ze straks niet 4/5/6 en loopt ze op de basisschool over het schoolplein al die termen rond te strooien. Dan heeft zie die fase alvast gehad.

Heb jij ook zo’n moment dat je een uitroep deed van een woord die je liever niet gebruikt waar die heerlijke (b)engels bij zijn? Laat je er eentje achter in een reactie?

Liefs van Ivette




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.