makkelijke garnalen salade Ivette's life recept

Makkelijke garnalensalade

Met Sinterklaas hebben we thuis gegeten. Mijn familie kwam langs en we hebben gezellig spelletjesavond gedaan. Natuurlijk wordt er ook gegeten. Ieder van ons had een gerecht gemaakt. Mijn aandeel was het voorgerecht. Licht en makkelijk was mijn credo. Garnalensalade is het geworden.

Licht en makkelijk dus. De hele avond zou er natuurlijk gesnoept worden. Pepernoten, kruidnoten, chocoladeletters en de banketstaaf lagen al klaar. Iets gezonds was ook wel fijn. Makkelijk te wijzigen naar vegetarische variant was erg belangrijk. We hebben een vegetariër in ons midden. Dit is het geworden.

Ingrediënten voor 8 personen:
200 gram hollandse garnalen
2/3 komkommer
1 gele paprika
3 eieren
8 zilveruitjes
1 eetrijpe avocado
wat bieslook
wat mayonaise
wat chilisaus
evt. peper en zout

Hoe maak je het:
1 Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat ze daarna ‘schrikken’ in koud water. En pel ze. Snijd ze in partjes van 6 per ei. Doe deze in een kom.

2 Snijd de komkommer, paprika en avocado in blokjes. Doe dit in de kom waar het ei al in zit. Hussel het door elkaar.

3 Doe wat mayonaise en gelijke deel chilisaus in de kom en roer dit door de groenten heen.

4 Leg de salade in een kleine portie op een bordje. Strooi er wat garnalen overheen en daarna wat gesneden bieslook. Leg 1 zilverui op het bord.

Serveren maar!

Tips:
– Wil je het vegetarisch maken? Laat de garnalen weg (joh) en strooi wat Italiaanse kaas erover en lichtgebrande pijnboompitten.
– Dit gerecht past zeker op een kerstmenu, of is al bijgerecht naast gourmetten te serveren. Mooi als koude afwisseling op hal het warms.

Eet smakelijk!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *