Ivette's life fruitvlaai recept taart

Makkelijke fruitvlaai met verrassing

Ivette's life fruitvlaai recept taartVandaag op Foodie Friday een makkelijke fruitvlaai met verrassing. En wat is die verrassing dan? Dat lees je in het recept!

Deze vlaaibodem heb ik ooit eens op internet gezien, jaren geleden. Waar ik die vandaan heb zou ik echt niet meer weten. Makkelijk en lekker is hij zeker wel. En de bodem is nog eens snel klaar ook.

De verrassing is chocola. Je ziet het niet, maar het zit er wel degelijk. Op de bodem breng ik een laag gesmolten chocolade aan. Wanneer deze hard is, gaat de banketbakkersroom erop. Zo blijft de taart wat langer vers en houdbaar. Wat is dat een straf.

Qua fruit kun je eigenlijk eindeloos combineren. Dit keer heb ik het met kiwi en framboos gemaakt. Maar ik maak de taart ook regelmatig met aardbeien, peer is voorbijgekomen. Denk eens aan mandarijn, pitaya (drakenfruit), mango, blauwe bessen en al het andere fruit.

Ivette's life fruitvlaai recept taartIvette's life fruitvlaai recept taart

Het liefst maak ik de banketbakkersroom zelf. Maar met deze vlaai moet de room goed stevig zijn. En dat is niet altijd het geval met de zelfgemaakte room. Bij dit recept gebruik ik dan een zakje van het bekende taartenmerk en dat doe ik dan met slagroom en water.

Andere variaties kun je natuurlijk doen, door er chocolade overheen de druipen, of juist schaafsel te strooien. Amandelschaafsel is ook lekker, brand ze dan wel een paar minuten in de over, zodat de smaak goed vrij komt.

Ivette's life fruitvlaai recept taart

Wat heb je nodig:

  • 3/4 kiwi’s
  • 250 gram frambozen
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel (150 gram bloem en een theelepel bakpoeder)
  • 150 gram basterdsuiker, wit of lichtbruin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 4 el zonnebloem olie
  • 4 el water
  • 150 gram pure chocolade
  • zakje banketbakkersroom, dr. Oetker.
  • 250 ml slagroom
  • 350 ml water
  • boter om in te vetten

Ivette's life fruitvlaai recept taart

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bakmeel, basterdsuiker, vanillesuiker, eieren, olie en water door elkaar met een mixer. Een beetje luchtig is goed, maar hoeft niet te veel. Vet de vlaaibodem in en vul deze vorm met het mengsel. Ze de bakvorm ongeveer 15 minuten in de oven, totdat een satéprikker er droog uit komt. Zet de taart dan neer en laat de bodem volledig afkoelen.
  2. Maak de banketbakkersroom volgens de verpakking van de bekende dokter (dr. Oetker) en laat dit verder opstijven in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade au bain marie. Verdeel de gesmoltenchocolade over de bodem. Laat dit hard worden in de koelkast.
  4. Snijd de kiwi’s in plakjes en laat de frambozen heel. Bedek de chocoladebodem met banketbakkersroom. Verdeel hierover het fruit in een leuk patroon. En je kunt gaan serveren.

Ivette's life fruitvlaai recept taartEenvoudig, redelijk snel en overheerlijk. Laat je me weten wanneer je dit recept hebt gemaakt?

Wat is jullie favoriete fruitcombinatie op een taart?

Liefs van Ivette




Dit recept is niet gesponsord.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.