Makkelijk Mexicaans Ivette's life recept

Makkelijk Mexicaans

dsc_0028Koken doe ik graag, en nu heb ik ook weer energie. Dus weer lekker gaan met die banaan. Mexicaans is een van de favoriete keukens. Zo maak ik graag zelf wraps met een goede vulling. Er gaan veel ingrediënten in die wrap, maar moeilijk is het niet. Buen apetito!

In Zaandam zit een Mexicaan waar ik het liefs iedere maand wel een keer wil eten. De kaart is niet heel groot en de enchilada’s of de fajita’s zijn er om je vingers bij af te likken, letterlijk!

Zelf Mexicaans koken hoeft niet moeilijk te zijn. Het is handig om te weten welke kruiden er veel gebruikt worden. Mijn recept is wel met een Nederlandse twist. Er staan veel ingrediënten op het boodschappenlijstje, maar een aantal kun je meerdere keren gebruiken (zoals de kruiden). Daarnaast is er veel variatie mogelijk met de inhoud. De aantallen of gewichten zijn relatief. Het is net wat jij lekker vind, waar je meer van op je bord wilt zien.

Je kunt ze eten als lunch of als avondeten. Aan 1 goed gevulde wrap heb ik meestal wel genoeg. Soms schep ik nog wat uit de pan op m’n bord, zonder wrap. Na 1 wrap voel ik namelijk al bodem.

dsc_0032Ingrediënten:
– wraps
– zwarte bonen/kidney bonen
– tomaat
– paprika
– olijfolie
– 1 limoen
– 1 ui, fijngesneden
– geraspte kaas
– tomatenblokjes in blik
– eetrijpe avocado
– 1 blikje mais (te vervangen met erwtjes)
– kruiden: kerrie, (gerookte) paprikapoeder, cayennepeper, komijn, nootmuskaat
– crème fraîche en/of aiolie
– peper en zout
– evt. nachos, pesto en geraspte kaas (is een bijgerecht)

gehakt Hoe maak je het?
1 Doe wat boter in de pan en fruit het uitje lichtjes aan. Voeg dan de gehakt toe en rul dit bruin. Voeg dan een blik tomatenblokjes en het uitgelekte blikje maïs. Voeg vervolgens de bonen toe, doe een beetje vocht van de bonen in de pan, maar niet alles. Maak dit even warm en voeg dan de kruiden toe en het sap van een halve limoen. Het rasp kun je eventueel toevoegen, maar geeft het geheel wel een scherpe limoensmaak mee. Alleen het sap maakt het subtieler.

2 Prak de avocado fijn en voeg wat zout en peper en een paar druppels limoensap toe. Roer de crème fraîche los en voeg eventueel wat peper toe. Doe nog los in schaaltjes wat geraspte kaas en sla

3 Snijd de tomaat en de paprika in kleine blokjes en doe dit in een schaal. Doe hier wat olijf olie,peper en zout over en roer dit goed door. Verwarm de wraps volgens de informatie op de verpakking.

4 Het vullen de wraps is natuurlijk volgens eigen keuze. Mijn favoriete manier is te beginnen met wat crème fraîche, dan het gehaktmengsel. Leg het mengsel in een lijn over het midden, maar vul 1 kant van de lijn niet door tot de rand (zo kun je het later dichtvouwen). Dan de tomaat-paprika, avocado, sla en geraspte kaas. Als laatste wat aioli. Dan vouw ik eerst een kant naar het midden toe. Dan de onderkant waar je geen gehakt het neergelegd, gezien vanuit de lijn. Dan de laatste flap naar midden en je kunt gaan eten!

dsc_0030Als bijgerecht maak ik vaak warme nachos met pesto en geraspte kaas. Dit zet ik voor een minuut of 10 in een voorverwarmde oven. Zo kan de kaas even lekker smelten. Als variatie kun je er nog wat fijngesneden tomaat en ui over strooien. Overigens is dit ook heel lekker op een verjaardag, zonder de wraps, haha.

Heb je nog tips of variaties? Schrijf ze hieronder. Dan kan ik dat ook eens uitproberen.

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Liefs, Ivette




Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.