Ivette's life recept lunch zalm

Lunchbroodje: zalm met pestomayonaise

Ivette's life recept lunch zalmVandaag op foodie friday een lekker lunchbroodje die je makkelijk thuis kunt maken. Hij klinkt heel lastig, voornamelijk de pestomayonaise. Maar lieve mensen, het is gewoon pesto met mayonaise. Met nog wat meer op het broodje.

Het broodje is ontstaan, nadat we wat spulletjes over hadden van andere gerechten. Rivolo tomaatjes heb ik eigenlijk altijd wel staan. Ze gaan de pastasaus in, lekker in een salade of wat dan ook. Eigenlijk is het enige wat ik specifiek in huis haalde de zalm. De rest had of heb ik staan.

Het recept geeft 2 broodjes, voor 2 personen of 1 uitgehongerd persoon. Het is maar hoe je er tegenaan kijkt. Als je een meergranenbroodje gebruikt, vult het broodje meer. Niet dat deze niet vult, maar het was niet zwaar op de maag.

Ivette's life recept lunch zalmKoop t kleinste zakje veldsla, je hebt niet veel nodig. Zoals ik eerder schreef, heb ik dit broodje gemaakt met leftovers. Veldsla was er een van. Je kunt natuurlijk ook rucola of ijsbergsla gebruiken. Kappertjes heb ik ook altijd in de koelkast staan. Af en toe gebruik ik ze. Ze bederven niet snel, ze zitten in olie.

Niels geeft graag cijfers aan de specifieke gerechten die ik maak. Dit broodje kreeg een 9,5 en een vermelding dat het zo op de menukaart in een restaurant kan. Opscheppen over mezelf doe ik niet vaak, het voelt niet prettig. Maar af en toe jezelf een veer toesteken mag toch, haha.

Kinderen kunnen dit broodje natuurlijk ook eten. Zalm zit vol met goede vetten. Ik zou dan wel een zachter broodje geven aan de kleintjes. Voor de rest gaat het prima.

Wij hebben in ieder geval erg genoten van dit snelle broodje!

Wat heb je nodig:

 • 100 g gerookte zalm
 • 2 pistoletjes afgebakken, mogen een beetje warm zijn
 • ca 10 kappertjes
 • 1 flinke el mayonaise
 • 1 flinke thl pesto
 • beetje veldsla
 • 4 rivolo tomaatjes
 • klein handje pijnboompitjes

Ivette's life recept lunch zalm

Hoe maak je het:

 1. Meng in een schaaltje de mayonaise, pesto en kappertjes door elkaar. Goed roeren en de kappertjes een beetje pletten, zodat het een geheel wordt. Zo krijg je een frisse saus voor over de zalm.
 2. Snijd je broodje open en leg wat veldsla op de onderkant. Je kunt eventueel wat boter op de onderkant smeren, voordat je de sla erop legt. Zo blijft het beter plakken. Leg hier vervolgens wat zalm op.
 3. Snij de rivolo tomaatjes in plakjes. Ze hoeven niet heel dun te zijn. Met een klein kartelmes kun je heel mooie plakjes snijden. Is je mes iets bot, dan plet je al snel het tomaatje.
 4. Voorzie de zalm van een lekkere laag saus en smeer dit uit. Leg op de saus wat plakjes rivolo tomaat. Pak een kleine pannenkoekenpan en bruin hierin de pijnboompitjes. Zo geven ze hun smaak beter af. Strooi deze dan op het broodje.

Ivette's life recept lunch zalm

Eet smakelijk!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *