Limoentaartjes met passievruchtslagroom Ivette's life

Limoentaartjes met passievrucht slagroom

DSC_0452

Een nieuw recept vandaag. Ik had nog limoenen liggen en wilde daar wat mee doen. Zo ben ik tot dit recept gekomen. Een makkelijk recept, geen uren in de oven. Wel lekker vers en smaakvol.

Voor inspiratie ben ik wat op internet gaan zoeken, maar vond toch het recept niet helemaal. Ze voldeden niet aan wat ik wilde. Zo heb ik wat basisdingetjes gebruikt om tot een lekker recept te komen. De slagroom is helemaal eigenbouw (en daar ben ik best trots op, haha).

Van dit recept kun je ook een hele taart maken. Voor een 24 cm vorm kun je het deeg verdubbelen en het ei beslag aanvullen met 1 ei. Als boter heb ik roomboter gebruikt. Dit had ik nog staan. Dat maakt het lekker smeuïg.

DSC_0454

Ingrediënten:
175 gram bloem
100 gram boter
30 gram suiker
Snuf zout
Twee eetlepels melk

4 eieren
3 limoenen, rasp en sap apart
100 gram suiker

250 ml slagroom
Het sap zonder pitjes van 3 passievruchten
2 el suiker
1 vanillestokje

Benodigdheden:
Muffin vorm
Keukenmixer met messen
Staande mixer met garde
Ronde uitsteker/schoteltje/bakje, net iets groter dan de muffinvorm
Mengkom
Handmixer

DSC_0453
Bereiding:
DSC_04081 Meng het bloem, suiker, boter, melk en zout met de hand of in een keukenmixer met messen. Met de hand tot een samenhangend deeg. Met de mixer tot er een bal gevormd is, die je vervolgens nog even kneed tot een samenhangend deegje. Leg dit vervolgens een kwartier tot half uur in plastic folie in de koelkast.

DSC_04162 Meng met een staande mixer met garden de eieren en de suiker tot een luchtig geheel. Dit kan wel 5 minuten duren. Meng vervolgens de rasp en het sap van de limoenen erdoor. Schrik niet van het effect, de luchtigheid verdwijnt weer. Dit komt in de oven echter weer aardig goed.

DSC_04153 Zet de oven aan op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast. En rol dit met een rol en wat bloem uit tot een plat deegje, ongeveer 3-5 mm dik. Maak hier grote rondjes van, net iets groter dan de ronde vorm waarin de rtaartjes gebakken worden. Vul de vormpjes langs de kant met deeg.

4 Meng het eimengsel in de vormpjes, zó dat de rand van het mengsel net onder de rand van het deeg blijft. Je houdt wat mengsel over. Je kunt het deeg iets groter maken en dan meer taartjes maken of een grote taart.

DSC_04385 Zet de taartjes 25 minuten in de oven op 175 graden Celcius. Bak daarna de taartjes nog op 150 graden, zodat het deeg iets extra haring meekrijgt. Doe dit eerder als de boven kant van de taartjes goed bruin worden, maar zet se wel minimaal een half uur in de oven.

DSC_04396 Meng ondertussen de slagroom, passievruchtsap, de inhoud van het vanillestokje en suiker in een mengkom tot een goede dikte van het slagroom.

7 Als de taartjes klaar zijn kun je ze minimaal een half uur laten afkoelen in de vorm. Het deeg moet eerst hard worden, voordat je ze uit de vorm kunt halen. Eerder maak je ze stuk.

8 Zorg dat de taartjes volledig zijn afgekoeld, voordat je de slagroom erop doet. Dit kun je doen met een spuitzak of met een lepel.

Eet smakelijk. Een berichtje achterlaten is leuk, wanneer je ze gemaakt hebt. Eventueel kun je een email sturen met een foto of taggen in een instagrambericht met #ivetteslife. Een .pdf bestand kun je hier downloaden.

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

 DSC_0453
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.