Lekker eten #9 – Tokyoto Zaandam

Onlangs hebben Niels en Ik gegeten bij Tokyoto. We hadden even tijd voor onszelf en daar hebben we gebruik van gemaakt. Al een tijdje stond Tokyoto op onze planning en het is dan toch gelukt. Het is een sushi-restaurant met all-you-can-eat-formule. Hier lees je mijn bevindingen.

Tokyoto werkt met een all-you-can-eat kaart. Dit houdt in dat je 2,5 uur mag eten wat je wil. Er zit natuurlijk wel een grens aan. 5 rondes mag je doen en per ronde mag je per persoon maximaal 5 gerechtjes bestellen. Maar zoals bij elke sushitent zal het mij verbazen als ik de 5 rondes vol maak, haha. Afsluitend mag je nog 1 of 2 toetjes nemen uit een rij van 8 varianten ijs en fruit. Je betaald een vaste prijs voor het eten en de drankjes apart. Eet je iets niet op, dan moet je bijbetalen. De keuzes zet je op de kaart en deze neemt een van de service-mensen neemt deze mee. Zij voeren dit dan in op een computer, waardoor de keuken weet voor welke tafel ze wat moeten maken. Deze kaart krijg je weer terug voor de volgende ronde.

Tokyoto zit in het oude postkantoor van Zaandam. Ik ben persoonlijk er blij dat het pand bewaard is gebleven. Hoewel het niet zo snel gesloopt zal worden, in verband met bewoning in het pand, vind ik het toch mooi.

Weekly update #40 ivette's lifeDe kwaliteit van het eten is naar mijn idee goed. Ze hebben een gevarieerde kaart en dus keuze genoeg. De sushi’s worden vers bereid en zijn goed opgebouwd. Ze vallen niet bij de eerste aanraking met een eetstokje uit elkaar. De smaak is goed en de wasabi is niet te pittig. p basis van het eten zou ik hier zeker vaker gaan komen.

De prijs van een avondje eten is goed te doen. Je betaalt van maandag tot en met woensdag €22,95 per persoon. Op donderdag tot en met zondag betaal je €24,95. Je kunt er ook lunchen voor €17.95, alleen kun je dan niet elk gerecht bestellen. Kinderen kunnen gezellig mee. Hier hebben zij een apart tarief voor. Van 3 t/m 6 jaar betaal je €6.95 en van 7 t/11 jaar €12,95. Daarna betaal je het normale tarief. De prijzen vind ik goed. Ze zijn niet te duur, ten opzichte van andere sushi-restaurants. Ze zitten in de middenmoot. En qua kwaliteit ten opzichte van de prijs vind ik het een goede verhouding.

Er is zeker ruimte voor kinderwagen. De tafels zijn groot en deels ruim opgezet, zodat je er ook met een kinderwagen kunt eten. Je kunt dan niet een plaats nemen op een van de bankjes, maar verder is het prima!

De mensen zijn er klantvriendelijk en sociaal. Ze staan open voor contact en helpen je graag. Het enige vind ik is dat er wel meer een glimlach op hun gezicht mag zitten. Maar dat is dan ook het enige. Ze halen snel je menukaart op, zetten snel het eten op je tafel en denken na over iets te drinken.

Er is een tafel in de dameswc voor het verschonen van je baby of dreumes. Maar veel ruimte is het niet. Als die tafel openstaat, kun je een van de twee wc’s voor dames niet betreden. Je moet deze tafel even openklappen en dat gaat wat lastig met een hand als je in de ander je kindje vasthoudt. Daarbij is er geen matje aanwezig, deze mag je zelf meenemen.

Het overige sanitair ziet er prima uit. Maar neem wel je vest mee. Het is er ijskoud! Op zich niets mis mee, want in het restaurant kan het wel wat warm zijn. De grote zaal is volgens mij voorzien van klimaatbeheersing en dat kan nog wel eens verkeerd uitpakken.

Al met al een prima tent en zeker voor herhaling vatbaar. Wat zijn jullie bevindingen over Tokyoto te Zaandam?

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Dit bericht is niet gesponsord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.