Lekker eten #8 – La Cubanita Schagen

downloadAfgelopen weekend zijn we met z’n drieën uit eten geweest, bij La Cubanita te Scahgen. Niels vond dat we het wel verdient hadden en ik zei natuurlijk geen nee. Na een drukke dag voor ons hebben we Elsha bij mijn schoonmoeder opgehaald en gingen we naar het restaurant. De tafel stond al gedekt, ook voor Elsha. Zij had haar eigen bordje en vorkje en een mooie rode kinderstoel. Eet smakelijk!

Elsha was al lekker druk voordat we naar het restaurant gingen. Geen probleem denken we. Een hapje hebben we bij ons, mocht het nodig zijn, maar in eerste instantie eet ze lekker met ons mee. We hadden een speelgoedje mee, onderzetters van de tafel en sleutels. Dus wij gaan lekker eten. Elsha heeft nog geen problemen veroorzaakt tijdens het uiteten, dus nu ook niet (dachten we).

Totdat we 2 gangen van het diner ophangen. Ben je niet bekend met het concept tapas van La Cubanita, zoekt het vooral op of ga er een keer eten. Het is een aanrader! Terug naar Elsha, na gang 2 was ze toch wel aardig druk en aan het rammen met haar vorkje op tafel. Dus Niels ging even met haar lopen. Ze zijn wel 5 keer langs de voorpui van het restaurant heen en weer gelopen. En madam had een lol! Helaas ging dit van kwaad tot erger. Na de 3e of 4e gang zijn we maar naar huis gegaan, want er was geen houden meer aan. Het uitgebreidere verhaal lees je in weekly update #18. Jammer van het toetje, daar komen we graag een keer voor terug!

Deze review is wat korter, door deze leuke situatie hebben we het sanitair niet bekeken.

Kwaliteit
De kwaliteit van het eten vind ik goed. Je kunt per ronde per persoon 2 hapjes bestellen, ik vind de afwisseling dan iets wat weinig. Zelf had ik voor 3 hapjes per ronde gekozen, maar dat doet niet af aan de kwaliteit van het eten. Dit is prima, zeker voor de prijs op een zondag (17,50 per persoon, drankjes en toetje apart). De kip gefrituurd met honingsaus is een aanrader, net als de gehaktballetjes in tomatensaus, warme geitenkaas en nog veel meer. Het geeft ook zeker ideeën voor thuis. Dit betreft wel restaurant te Schagen. Over Zaandam hoor ik slechtere verhalen.

downloadPrijs
De prijs is vind ik goed, vrijdag en zaterdag €22,50 en de overige dagen €17,50 per persoon. De drankjes en de toetjes zijn wel apart. Een prima verhouding!

Ruimte voor kinderwagen
Er is zeker ruimte voor de kinderwagen, echter kun je dan beter niet in het middengedeelte bij de tussenpui zitten. Dan wordt het wat krap in de doorgang. Voor de rest wordt er prima rekening meegehouden.

Klantvriendelijk
De bediening is zeer klantvriendelijk. 1 dame bij de bar was wat minder vrolijk toen ik vroeg om wat water voor de meid, in haar tuitbeker. Ze serveren geen kraanwater aan gasten, maar voor een kindje lijkt mij dat toch geen probleem? De rondlopende bediening was verder zeer behulpzaam als er wat op de grond werd gegooid, kwamen ze regelmatig (maar zeker niet te vaak) vragen of alles nog naar wens is. Daarbij worden de kaartjes, waarop je noteert welke gerechten je wilt, meegenomen voordat je het doorhebt! Heerlijk snel.

Ruimte voor verschonen
Deze zal er vast zijn, maar helaas hebben we dit niet kunnen checken.

20160731_184128[1]Overige sanitair
De wc’s hebben we niet gezien.

De laatste aanrader: de non-alcoholische cocktail met cranberry. Er zit wat redbull in, maar voor de rest is het een prima drankje voor een zwangere!

Bedankt voor het lezen! Heb je er zelf een keer gegeten of ga je er door deze review een keer heen? Laat het me weten!

Dit bericht is een persoonlijk verhaal. Het artikel is niet gesponsord door een bedrijf. De foto’s zijn van www.lacubanita.nl, behalve de cocktail foto (eigen bestand).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.