Stroop Amsterdam

Lekker eten #10: STROOP te Amsterdam

In Amsterdam-Noord sinds sinds enkele jaren het pannenkoeken restaurant STROOP. Wat vond ik ervan? Dat kun je lezen in deze review!

Het is al weer een tijd geleden dat er een Lekker eten uit kwam. Hoog tijd dus! En vandaag het restaurant STROOP. Vorige week donderdag ben ik daar gaan eten met Fynn, Elsha en Niels. Wanneer je erheen rijdt, vind je het restaurant op een oud sportterrein, waar enkele onderdelen nog wel in gebruik zijn. De sportkantine niet meer. Deze is enkele jaren geleden omgebouwd naar pannenkoekenrestaurant.

Een paar maanden geleden zag ik hem al verschijnen in Google Maps, maar ik vond de locatie wat raar. Uiteindelijk zijn we het gaan proberen en dat was een leuke verrassing. Hoewel de locatie ‘s avonds in de herfst wat onheilspellend kan overkomen, was je bij het restaurant meer dan welkom. Wat betreft het parkeren. Je parkeert op een rustige parkeerplaats ergens achteraf. Dat nodigt natuurlijk uit voor andere ongein dan alleen gezellige families. Vanaf de parkeerplek loop je een stukje naar het restaurant. Voor het restaurant worden er veel groentes en vruchten zelf verbouwd. En dat is volgens mij ook de insteek van het restaurant. Ze houden op de kaart zelfs rekening met mensen die veganistisch eten.

Kwaliteit
De kwaliteit van het eten was goed. Het is even wennen om de schil van een peer te eten, maar de gedachtegoed erachter vind ik prima. Door het bakken is de schil ook zachter geworden en dat maakt het hapbaarder, dan wanneer je dit rauw eet. De naturel pannenkoek voor de kindjes was ook prima. De keuze voor pannenkoeken is niet reuze, maar dat maakt het kiezen wel makkelijker. Ze hebben er niet zo zeer de standaard spek of kaas, maar net iets andere combinaties. Wil je meer weten, check dan even hun website. Naast pannenkoeken serveren ze ook ‘normale’ hoofdgerechten. Die hebben we niet geprobeerd.

Prijs
De prijs van de pannenkoeken zit volgens mij in dezelfde prijsklasse als andere pannenkoekenrestaurants. Niet te duur en dan blijft het leuk als je met z’n vieren uit eten gaat.

Ruimte voor kinderwagen
Er is zeker ruimte voor de kinderwagen, alhoewel 10 kinderwagens misschien wel wat krap gaat worden. Maar tussen de tafels doorlopen is goed mogelijk. Je kunt de kinderwagen ook naast de tafel zetten. Gebruik je hem niet tijdens het eten, dan is er een hal waar je deze neer kunt zetten.

Klantvriendelijk
De meneer die ons bediende was een vriendelijke man, had oog voor de kindjes, het scheelt dat het rustig was. Ook nam hij alle tijd, omdat je met een dreumes en een peuter nou eenmaal wat langer bezig bent je te installeren.

Stroop Amsterdam

Ruimte voor verschonen en overige sanitair
De wc’s hebben we niet gezien en ook geen ruimte dus om te verschonen. Ik twijfel er echter niet aan dat dit aanwezig is, aangezien ze een hele kinderspeelhoek hebben gerealiseerd! Wel wil ik even opmerken dat, zo aan het eind van het drukke seizoen het restaurant nou niet optimaal schoon meer is. De kinderstoelen waren niet schoon, het speelgoed kon wel een opfrisbeurtje gebruiken, evenals de stoelen en de vloer. En oh ja, de kok zou liever wel een staartje in zijn haar mogen doen, dat was wat lang en hing los.

Wij gaan zeker nog een keer terug om te eten. Ik ben ook benieuwd naar de niet-pannenkoeken.

Bedankt voor het lezen! Heb je er zelf een keer gegeten of ga je er door deze review een keer heen? Laat het me weten!

Liefs van Ivette

Dit bericht is een persoonlijk verhaal. Het artikel is niet gesponsord door een bedrijf.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.