left-over spareribs

Left-over spareribs: maak er lunch van

Met left-over spareribs kun je een heel lekker lunchbroodje maken, die niet zo heel zwaar op de maag ligt. Probeer jij hem uit?

Ik had nog zo’n 7-8 ribs over, die met een BBQ-saus zijn klaar gemaakt. Deze heb ik gebruikt voor een lunchbroodje, zonde om dat weg te gooien, toch? En veel te lekker ook. Met dit aantal ribs kan ik twee broodjes vullen.

Velen eten spareribs in een restaurant. Menig restaurant vindt het geen probleem als je wat je niet meer op kon, meeneemt in een doggybag. Een wat? Een papieren zakje met het eten wat je niet meer op kon eten. Sommige restuarants doen dit ook in zilverfolie. Maar meenemen is vaak geen probleem.

Alle andere ingrediƫnten kun je ook nog over hebben, bijvoorbeeld de rode ui. Deze is vrij scherp van smaak en maak ik niet altijd

Het recept is opgebouwd voor 2 lunchbroodjes.

left-over spareribs

Wat heb je nodig:

  • halve avocado
  • minitomaatjes in pot/tomatenkaviaar
  • 7-8 spareribs
  • BBQ-saus
  • minder dan halve rode ui
  • lekker brood

left-over spareribs

Hoe maak je het:

  1. Haal het vlees van de ribs af, en doe deze in een pan. Voor het gemak kun je deze handeling al in de pan doen. Verwarm het vlees goed op, zodat het weer lekker mals wordt en in kleine stukje in de pan ligt.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen, haal de ringen dan los van elkaar. Snijd de avocado in plakjes.
  3. Leg een sneetje brood op je bord en smeer hier wat BBQ-saus op. Leg hierop wat vlees, zodat je een lekkere vleesstapel hebt. Daarna strooi je wat rode ui op je broodjes vlees. Leg hierover wat plakjes avocado. Leg hier en daar wat tomaatjes.

En nu is je broodje al klaar. Een makkelijk left-over broodje voor de dag na Kerst bijvoorbeeld. Of gewoon omdat het lekker is.

Heb je nog meer tips voor left-over broodjes met spareribs? Plaats ze gerust hieronder!

Liefs van Ivette

left-over spareribs

 
 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.