Kraamcadeautjes

Ivette's life kraamcadeautjes inspiratieDe kraamtijd is inmiddels goed voorbij. We zijn enorm verwend en hebben veel cadeautjes gekregen. Graag laat ik een paar handige zien, mocht je geen inspiratie hebben om iets te vragen, of te geven.

Ze zeggen wel eens dat het bij een tweede of later aan cadeautjes een stuk minder is. Dat heb ik niet ervaren. Wij werden overspoeld met cadeautjes voor Fynn. Wat is dat heerlijk zeg! Onze top 6 vind je in deze lijst!

ivette's life kraamcadeautjes1 Een kaartje
Heb je weinig te besteden, wat niet raar is in onze huidige economie, is het vaak wel mogelijk om een kaartje te sturen. Laten zien dat je blij voor de nieuwbakken ouders bent. Deze kaartjes worden vaak bewaard en ingeplakt. Toch leuk als je er ook tussen zit. Tegenwoordig worden er ook mooie foto’s gemaakt van de kindjes met alle ontvangen kaartjes, zoals hiernaast. Bedankt iedereen!

2 Hydrofiele en omslagdoeken.
Van deze handige doeken kun je er nooit genoeg hebben. Ze gaan als een tierelier, zeker in de kraamweken en wanneer het kindje veel van zijn voeding graag deelt met zijn moeder of vader. Als je weet wat iemands favoriete kleuren zijn, is er keuze genoeg. Je hebt ze in verschillende maten. Wij gebruiken de normale variant veel.
Verder zijn omslagdoeken erg handig. Ook deze gaan hard.

Ivette's life babynest pippelot3 Babynest
Heb je wat meer te besteden, of niet maar wil je iets met een aantal mensen samen doen, is een babynest een superhandig ding. Ik ben er zo blij mee, en heb absoluut geen spijt van mijn aankoop. De witte die wij hebben, komt bij Pippelot vandaan. Sterker nog, wij hebben er nu 2 (gemakt dient de mens). Een voor op de slaapkamer en een voor beneden en mee naar visite.

4 Leesboekjes met harde bladen
Boekjes zul je niet gelijk gebruiken. Soms lees je wat voor aan je kindje als deze lekker bij je ligt. Maar deze boekjes zijn o zo handig als ze iets groter zijn en goed dingen kunnen vastpakken. Ze gaan lang mee en

5 Kleding in grotere baby maten
Veel mensen kopen graag kleding voor de nieuwe telg, en doen dit in maat 56. Helaas is een kindje hier zo uitgegroeid en heeft moeders hiervan al bakken vol gekocht. Wil je toch iets leuks geven, is maatje 62, maar beter nog 68 een aanrader. Maatje 68 staat gemiddeld genomen voor ongeveer 4-6 maanden. Afhankelijk van de startlengte zal dit iets eerder of later zijn. Anders gezegd, wil je iets van maatje 68 geven, plan dan zo’n 5-6 maanden vooruit, om te zien in welk seizoen het kindje dan de kleding aan kan.

6 Functionele cadeau’s
Denk hierbij aan luiers in maat 2 en 3. Luiers gaan superhard en kosten niet niets. Waarom niet maatje 1? Ouders hebben hiervan vaak al genoeg in huis. Een bijdrage voor ouders die zelf ook geen grote portemonnee hebben, is dit zeer welkom! Is het voor jezelf ook wat prijzig, denk dan aan een pakje luierdoekjes. Misschien denk je, dat kan toch niet. Maar echt, ik was en ben er zeker blij mee. Of denk aan een cadeaubon van babykledingwinkels. Deze zijn zo handig voor als de kleine alweer gegroeid is. Denk hierbij aan winkels zoals Prénatal, HEMA, Wibra, Primark, of lokale winkels.

Heb je zelf nog tips die je hier hebt gemist? Zet ze hieronder neer!

Heb je geen idee wat je cadeau wilt geven, ook na het lezen van deze lijst. Dan kun je altijd nog vragen aan de kraamvrouw of ze nog iets wilt of nodig heeft! Ikzelf heb dat niet onprettig ervaren.

Liefs, Ivette

PS. Voor de bekenden die dit ook lezen, mocht je jouw cadeautje niet terug zien, wees niet getreurd. We zijn met elk gekregen cadeautje blij. We hebben geen cadeautje gekregen dat we niet kunnen of konden gebruiken. Waarvoor dank. Daarnaast staan er ook spulletjes in de lijst die wij toevallig zelf al in huis hadden en niet gekregen hebben.

facebook instagram pinterest youtube bloglovin google
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.