Red velvet cake

Kleurstof voor red velvet cake

Eindelijk heb ik een red velvet cake gemaakt die ook gelukt is. 

Ja echt, gelukt is. Ik heb namelijk al meer recepten geprobeerd. Op zich was er niets mis met de recepten, maar wel met de kleurstof. De taart werd niet rood. Hij bleef bruin.

Ik wil alvast even aangeven dat dit geen reclame artikel is. Er is geen samenwerking voor tot stand gekomen, de kleurstof heb ik zelf gekocht. Dit artikel is vanuit mijn beleving geschreven. Een ervaring die ik graag met jullie deel!

Som kom je nieuwe mensen tegen, waarmee je goed kunt praten. En tijdens een van die gesprekken kom je erachter dat jullie allebei het leuk vinden om te bakken. En dan ga je tips delen. Een van die tips die ik kreeg was deze kleurstof. En dan op zoek gaan naar waar ze het verkopen. Deze is niet in de Nederlandse supermarkt te vinden. Ik heb hem dan ook bij een toko in Amsterdam gehaald. Eenmaal in huis ben ik de kleurstof en een nieuw recept gelijk gaan proberen. Gelijk met de eerste keer werd de taart rood! Hoe gaaf is dat. En oh ja, de kleurstof die ik gebruikt heb, is van Jo-La.

Red velvet cake

Over de red velvet cake zelf ben ik nog niet helemaal tevreden, hij was wat ingezakt en daardoor erg massief. Dus geen recept nog voor de red velvet. Wie weet in de toekomst. Maar die kleurstof werkt als een malle.

Voor deze taart heb ik maar twee eetlepels gebruikt (volgens recept). En dat was goed.

Red velvet cake

Red velvet cake

Red velvet cake

Een notitie, de kleurstof maakt gebruik van synthetische kleurmiddelen. Deze kunnen een invloed hebben op de oplettendheid of activiteit van kinderen. Op zich ben ik voor natuurlijke producten, maar wanneer dat niet werkt voor taarten, ga ik wel eens naar deze varianten toe. En deze werkt wel in een red velvet cake.

Liefs van Ivette
Gerelateerde berichten

1 thought on “Kleurstof voor red velvet cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.