Ivette's life kleuren met kinderen

kleuren met kinderen

Ivette's life kleuren met kinderenVandaag geen culinair gerelateerd artikel, maar omdat het Pinksterweekend voor de deur staat is het vandaag een kleuren met dreumesen en peuters, ofwel kleuren met kinderen geworden. Uiteraard kunnen oudere kinderen dit ook doen!

Elsha vindt het superleuk om te kleuren. Ze gaat graag aan haar tafeltje zitten om met potloden en stiften lekker bezit te zijn. Om haar zintuigen te prikkelen was ik op zoek gegaan naar andere leuke manieren van kleuren.  Vandaag zet ik 6 andere kleurmanieren voor je op een rij die wij binnenkort een keer gaan doen met haar en als het kan ook met Fynn.

1. Bubbelplastic om de voeten en waterafwasbare verf

Ivette's life kleuren met kinderenHeel simpel en zo leuk om te doen. Weten jullie de quote van mei nog? Dit is de ultieme kans om er als volwassen nog eens mee te gaan spelen. Gebruik ten alle tijde wateroplosbare verf, dat is zo makkelijk schoonmaken en behoeft geen chemicaliën. Je kunt bubbelplastic om een deegroller doen en er flink op los mee rollen. Maar wat dacht je van je handen en voeten. De ultieme manier voor kinderen om eens lekker los te gaan, wanneer het mag. Op deze blog vind je er meer informatie over, en ook goede foto’s.

2. Met handen verschillende dieren maken

Haal een paar kleuren verf en smeer dit op de handen van je kinderen. Vorm samen bepaalde standen, zodat je er een dier van kunt maken. Gebruik gelijk de gelegenheid om de dierennamen en geluiden van de dieren te oefenen. Op deze blog zie je een Engelse variant van alle dieren. Zo kon zij bijna het hele alfabet maken met dieren.

3. Kleuren met een oude slacentrifuge

Ivette's life kleuren met kinderenDeze kende ik nog niet en zag ik laatst voorbij komen op pinterest. Een erg leuk idee lijkt mij dat. En… het geeft niet zo veel geklieder, aangezien het echte werk in een vrij afgesloten bak gebeurd. Hier vind je een Franse blog. Kun je geen Frans lezen, geen probleem. De plaatjes leggen genoeg uit. Zij gebruikt echter een open centrifuge en een bakplaat, maar je kunt natuurlijk een dichte gebruiken. Geeft nog minder geklieder.

4. Vliegenmepper

Ivette's life kleuren met kinderenJazeker, maar wel buiten, haha. In oude kleding kun je ze lekker hun gang laten gaan. Leg op een tafel een groot papier neer. Spuit hierop wat klodders verf, alsof het vliegen zijn. En geef de kinderen een goedkope vliegenmepper. Doe je het toch binnen? Bescherm de omgeving dan goed ;). Hier vind je de Spaanse uitleg. Overigens is deze blog een heel inspirerende blog voor allerlei knutsels met kinderen. Zo veel mogelijkheden en ideeën kun je daar vandaan halen.

5. Canvas

Ivette's life kleuren met kinderenBij de Action haal je goedkope canvaspaneeltjes die je kindje kan opvullen met allerlei materialen. Denk hierbij aan potloden en stiften, maar ook aan plakkertjes, wateroplosbare verf, crayons, en alles wat kleur af geeft. Als je het bewaart, zorg dan dat ze er even niet bijkunnen. Canvas droogt een stuk langzamer dan normaal papier. Hier zie je een kunstwerkje van Elsha.

6. Kleuren met groente en fruit 

Ivette's life kleuren met kinderenNiet geheel met fruit, maar fruit is het penseel. Snijd bijvoorbeeld een mandarijn, citroen of sinaasappel doormidden en je krijgt leuke structuren. Gebruik een aardappel op stempels te maken, wel natuurlijk een ongekookte aardappel. Gebruik hiervoor geen dunne waterverf, maar een dikkere verf. De vocht uit de vruchten, maakt het al dunner. Denk meer aan een acrylverf die met water is de verwijderen.

Een aantal ideeën van hierboven en nog anderen kun je vinden op mijn pinterest bord kleuren met kinderen. Hebben jullie nog leuke ideeën? Voeg ze hieronder toe!

Liefs van Ivette

instagram pinterest youtube bloglovin facebook google

Alle foto’s komen van pinterest. Van alle foto’s heb ik de bron proberen te vinden en de blog erbij te vermelden.
Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.